Mladi veznjak

Adrian Liber potpisao profesionalni ugovor s Rijekom: “Nadam se da ću svojim radom izboriti i zaslužiti minute na travnjaku”

Portal Novilist.hr

Adrian Liber/Foto HNK Rijeka

Adrian Liber/Foto HNK Rijeka

Sretan sam što sam potpisao ugovor, to je dodatan motiv za mene, ali i pokazatelj da sam na dobrom putu. Motiviran sam, željan sam rada i dokazivanja - rekao je Liber



RIJEKA Veznjak Rijeke Adrian Liber danas je potpisao profesionalni ugovor s HNK Rijeka, pet i pol godina nakon što je stigao u Rijeku iz redova NK Kaštelir Labinci, a nakon što je protekli period igrao na posudbi u redovima Orijenta.


– Drago mi je da sam se vratio, rekao je 20-godišnji veznjak, koji je ugovor potpisao na četiri i pol godine. Svoj je 20. rođendan proslavio prije nekoliko dana te mu je potpis ugovora došao kao savršen poklon.


– Ovo je u neku ruku najbolji mogući rođendanski dar, možemo to tako reći. Sretan sam što sam potpisao ugovor, to je dodatan motiv za mene, ali i pokazatelj da sam na dobrom putu. Motiviran sam, željan sam rada i dokazivanja. Osjećam da sam dosta napredovao i vjerovao sam da ću se vratiti u Rijeku, rekao je Liber za klupsku web stranicu.




Adrian je proteklih godinu i pol dana proveo na posudbi u Orijentu.


– Puno mi je pomoglo vrijeme provedeno u Orijentu. Tamo je bilo puno igrača koje sam znao od prije tako da mi je proces prilagodbe bio puno lakši. Bilo je tu i iskusnijih igrača koji su mi pomogli, odlični treneri koji su sa mnom radili i pomogli da se razvijem kao igrač ispravljajući moje pogreške. Seniorski nogomet je posebna razina. Sjećam se kad sam došao u Orijent, bio sam sasvim drugi igrač u odnosu na sad, dakle taj period mi je jako puno pomogao u mom razvoju.


Mladi se veznjak sada nada novim minutama u dresu prve ekipe Rijeke nakon što je debitirao u sezoni 2018./2019. na gostovanju kod Slaven Belupa.


– Na raspolaganju sam, dat ću sve od sebe. Maksimalno odrađujem svaki trening, upijam što više mogu, vidim već pomake i napredak u ova dva tjedna na pripremama. Vjerujem da ću se u narednih par mjeseci u potpunosti prilagoditi. Nadam se naravno da ću svojim radom izboriti i zaslužiti minute na travnjaku, zaključio je Adrian Liber.