Policija poziva na oprez

Riječki lopovi ne miruju: Osim što džepare u autobusima sada “operiraju” i ispred dječjih vrtića

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Snimio S. DRECHSLER

Ilustracija / Snimio S. DRECHSLER

Građani su upozoreni da za vrijeme vožnje gradskim autobusom paze na svoje torbice i novčanike, kako ne bi postali žrtvom džepara te su im također podijeljeni letci sa savjetima o samozaštiti od džepnih krađa



U proteklom razdoblju zabilježeno je niz provala u automobile parkirane ispred dječjih vrtića u kojima su, na vidnom mjestu ostavljene torbice. Ovog tjedna ovakve provale su se dogodile ispred vrtića na području Podmurvica i Pećina.


U cilju sprječavanja različitih kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, prvenstveno provala u vozila i džepnih krađa, jučer je policijska službenica za prevenciju Prve policijske postaje obišla nekoliko riječkih dječjih vrtića te kontaktirala odgajatelje.


Odgajateljima su podijeljeni odgovarajući letci s korisnim savjetima i informacijama o mjerama samozaštite od provala u vozila te su zamoljeni da ih podijele roditeljima i dodatno ih upozore na potreban oprez.




Osim toga, prilikom obilaska autobusnih postaja u užem središtu Rijeke, građani su upozoreni da za vrijeme vožnje gradskim autobusom paze na svoje torbice i novčanike, kako ne bi postali žrtvom džepara te su im također podijeljeni letci sa savjetima o samozaštiti od džepnih krađa.