Modni izričaj

Ove svjetske zvijezde nemaju stilista, a uvijek su tako upečatljive i elegantne

Dijana Ljubanović

FOTO/Instagram @erykahbadu

FOTO/Instagram @erykahbadu

U posljednja dva desetljeća modni stilisti stvorili su čitavu industriju od odijevanja slavnih osoba za evente.

S novinarskim turnejama, sezonom dodjela nagrada i gostovanjima u stalnom porastu u Hollywoodu, nikad ne nedostaje mjesta i prilika na kojima bi se zvijezda dobro odjenula.


No doći do haljine iz izložbenog salona do crvenog tepiha nije nimalo lak podvig.


Zbog toga je i iznenađujuće i impresivno kada poznate osobe odluče same uzeti stvari u svoje ruke. Bilo da je to iz osobnih razloga ili samo zato što uživaju u procesu odijevanja, nekoliko zvijezda tijekom godina govorilo je o odricanju od stilista i načinu na koji nose modne komade.


U odi prirodno elegantnom izdvojili smo pet poznatih osoba kojima nije potrebna ničija pomoć da bi izgledale dobro.


Meghan Markle


Iako je godinama surađivala sa stilisticom i bliskom prijateljicom Jessicom Mulroney, šminker vojvotkinje od Sussexa Daniel Martin otkrio je da se sama odijeva za većinu događaja. “Ona nema stilista. Sve što odjene sama bira”, rekao je Martin u intervjuu. “Prilično je nevjerojatno da ona može upravljati svime ovim.”


“Postoji lažna pretpostavka da ona živi u nekoj pozlaćenoj palači s osobljem i svim tim kraljevskim pogodnostima. Jednostavno nije istina …. Osim za vjenčanje, sama se šminka. Styling sama osmišljava. ”



Blake Lively


Bez obzira mijenja li odjeću sedam puta dnevno ili izlazi u dotjeranim modnim haljinama, Blake Lively neprestano dokazuje da je jedna od najbolje odjevenih žena u Hollywoodu.


I sve to radi bez stilista!


“Volim dizajn i volim modu, a to je način da budem kreativan”, rekla je za WWD. “U svom poslu postajem kreativna, ali to traje određeno vrijeme i toliko je drugih ljudi uključeno, dok je ovo početak, sredina i kraj, a ja postajem kreativan i u blizini postoji datum završetka budućnost.


“Najteži dio je proći kroz sve modne revije i snimiti sve izglede koji vam se sviđaju te ih pozvati”, rekla je. “Imam pomoćnika koji pomaže u privlačenju izgleda. Ali puno toga je što imam veze s dizajnerima.”


View this post on Instagram

A post shared by Blake Lively (@blakelively)



Kate Moss


Iako to nije sama potvrdila, stilistica Sasha Charnin otkrila je Fashionisti još 2011. da Velika Kate ne surađuje sa stilistima kada se sprema za važne evente: “Sienna Miller, Diane Kruger, Kate Moss – sve one imaju vrlo konkretne ideje o tome kako vole izgledati.“ I zaista, ove dame imaju tako istančan ukus da im niti ne treba stilist.


View this post on Instagram

A post shared by Kate Moss (@__katemoss)



Dita von Teese


Miješajući vintage komade s vrhunskim komadima s potpisom vrhunskih dizajnera, Dita von Teese objasnila je Stylistu 2011. da se odlučila odreći ‘pratnje’: “Jedina moderna poznata osoba kojoj se mogu sjetiti i kojoj bih se mogla diviti je Diane Kruger, jer ona to ne čini upotrijebite stilista. Ona je poput mene, idemo sami birati odjeću, bez pratnje “, prenosi Harpers Bazaar.



Erykah Badu


Poznata po stajlingu koji je veći od života i potpuno izvan okvira, Badu je više puta govorila o tome da ne koristi stilista kako bi se odjenula za crveni tepih.


“Ne pravim razliku između onoga što nosim na ulici i pozornici; sve je to samo moj stil”, rekla je Badu za Vogue. “Ne radim sa stilistom i nikada ne planiram što ću odjenuti, to je uvijek stvar trenutka.”