NEZADOVOLJAN UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA

Prvi predsjednik HDZ-a Gospić, Anton Vlainić izašao iz HDZ-a

Marin Smolčić

Razočaran sam postupkom kandidature i samom provedbom izbora za bitne stranačke dužnosti i dužnosnike (ovakvim polu ilegalnim načinom unutarstranačkih izbora nismo se služili  niti 1990. kada je bilo i po život opasno biti član ili simpatizer HDZ-a), napisao je Vlainić



Doajen HDZ-a u Lici, jedan od utemeljitelja i prvi predsjednik HDZ-a Gospić, Anton Vlainić izašao je danas iz HDZ-a. Pismeno se obratio svoj sada već bivšoj stranci i medijima, obrazlažući ovaj korak nedemokratskom klimom kakva je zavladala u ovoj stranci. Vlainić je bio član HDZ-a od 17. veljače 1990.godine,


Predsjednik inicijativnog odbora osnutka HDZ-a za bivšu Općinu Gospić i svakako jedan sam od ključnih ljudi koji su 18. veljače 1990. u Perušiću osnovali HDZ za bivšu općinu Gospić, časnik je HV i dragovoljac Domovinskog rata. U dopisu Vlainić ističe:


-Sa žaljenjem moram konstatirati da ste vrlo rijetko ili gotovo nikada  osjetili potrebu  stupiti sa mnom u kontakt,  ili me upitati za mišljenje glede ključnih stranačkih aktivnosti.




Nikada, ali baš nikada niste  moje životno i političko iskustvo pokušali iskoristiti iako ste dobro znali tko sam i što sam u političkom životu naše  zajednice.


Razočaran sam postupkom kandidature i samom provedbom izbora za bitne stranačke dužnosti i dužnosnike (ovakvim polu ilegalnim načinom unutarstranačkih izbora nismo se služili  niti 1990. kada je bilo i po život opasno biti član ili simpatizer HDZ-a).


S konsternacijom  moram priznati da se  ovakav način vođenja stranke  u osnovama kosi sa mojim poimanjem stranačke stege, promišljanja i djelovanja unutar vodeće političke stranke u RH, zaključuje Vlainić.


Na sličan način su iz ličkog HDZ-a već istupili brojni nezadovoljni, dugogodišnji članovi koji su se požalili na način provođenja zadnjih unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Tada se na izbornim listama za predsjednike gradskih, općinskih i županijskog odbora najčešće našlo samo po jedno ime.