#darujkreativnost

Ovog Božića poklonite: Ručno rađene proizvode od ljekovitog bilja koje potpisuje Biljkoljupka

Mija Dropuljić

FOTO: Biljkoljupka

FOTO: Biljkoljupka

Martina Tuta je vlasnica malog OPG-a koji u svom asortimanu nudi ručno rađene proizvode od ljekovitog bilja

Ova neobična i izazovna godina između ostalog je istaknula dvije bitne stvari: važnost brige o zdravlju  i važnost podržavanja hrvatskih proizvođača. Upravo lokalni OPG-ovi nude prirodne proizvode čije porijeklo znamo i kojima vjerujemo. Kupnjom i korištenjem njihovih proizvoda ne samo da činimo dobro svom zdravlju nego potičemo hrvatsku proizvodnju. Stoga ovog Božića nemojte pohrliti u drogerije nego svoje poklone kupite od malih OPG-ovaca. 


Upravo idealna adresa za to je Biljkoljupka, iza kojeg stoji Martina Tuta s matuljskom adresom, čija ljubav prema prirodi i ljekovitom bilju je rezultirala otvaranjem malog OPG-a blizu izvora rijeke Gacke u čarobnoj Lici.  


Kroz svoj brend Biljkoljupka putem vlastite web stranice i društvenih mreža prodajem home-made proizvode od ljekovitog bilja, branog na području Like i Gorskog kotara, u netaknutoj prirodi. Izrađujem limitirane kolekcije ljekovitih tinktura, melema, higijenskih potrepština… Sve radim sama, one woman band, te u skladu s godišnjim dobima, stoga su količine izuzetno ograničene. Osim toga, volim prenositi svoje stečeno znanje iz fitoterapije i foraginga, tako da u budućnosti planiram organizirati i edukativne tematske radionice na svom OPG-u”, upoznaje nas Martina sa svojim brendom upečatljivog naziva. 



Bilo toplo ili hladno, kiša ili sunčano vrijeme, Martinu ćete uvijek sresti po šumama i livadama Gorskog kotara i Like u potrazi na ljekovitim biljem kojeg kasnije u svom domu u Matuljima pretvara u prirodne preparate koji pomažu i podržavaju zdravlje i ljepotu kože. 


“Rekla bih da je ovog Božića, možda više nego ikad, veoma važno podržati nas, male proizvođače, OPG-ove kojima su njihovi proizvodi često i jedini izvor prihoda. Proizvodi koje možete vidjeti u mojoj ponudi djeluju pozitivno na naše psihofizičko zdravlje, ručno su i s ljubavlju izrađeni i smješteni u eko ambalaže, praktični su jer ne zauzimaju puno prostora, a i cjenovno su prilagođeni svačijem džepu.


Osim toga, koristim isključivo organske i u potpunosti prirodne sirovine te redovito surađujem s lokalnim OPG-ovima vezano za nabavku istih”, istaknula je Martina.



Martina je za ovo adventsko doba pripremila i promotivnu kampanju naziva “Svaki tjedan Biljkoljupkin proizvod jedan” gdje svaki tjedan sve do Božića nudi jedan novi proizvod na službenom webshopu po promotivnoj cijeni u limitiranom božićnom izdanju.  


Top 3 najprodavanija proizvoda by Biljkoljupka


Biljkoljupka je u samo par mjeseci od svog otvaranja stekla mnogobrojne obožavatelje, a među top tri najtraženija proizvoda ubrajaju se: tinktura valerijane, nevenova i gavezova mast i tinktura mente i matičnjaka. 



Broj jedan je definitivno tinktura valerijane, biljke koja djeluje umirujuće na naš centralni živčani sustav te pomaže kod nesanice i anksioznosti. Mislim da to sve govori o tome u kakvom smo trenutno stanju, na kolektivnoj razini. Drugo mjesto dijele nevenova i gavezova mast. Neven je najbolji biljni prijatelj našoj koži, a gavez odlično djeluje kod bolova u mišićima i kostima, pomaže zacijeliti rane, ozljede i tome slično.


Definitivno nešto što nam svima treba u kućnoj ljekarni. Na trećem mjestu bila bi tinktura mente i matičnjaka koja, sinergijskim učinkom ove dvije divne biljke, djeluje povoljno na bolove u trbuhu i kod probavnih smetnji, kao što će smiriti menstrualne bolove i lagano nas umiriti, tako da je vrlo dobro uzimati ovu tinkturu pred počinak.


Sve detalje o tome kako i zašto se koriste ovi pripravci možete pročitati na web shopu Biljkoljupke”, objasnila je Martina. 


Biljkoljupka pokloni za cijelu obitelj


Nismo mogli, a da ne pitamo Martinu koje poklone s potpisom Biljkoljupke bi bilo odlično kupiti svojim najmilijima. Tinktura rusomače je stvorena kao dar za majku jer pozitivno djeluje na hormonalni disbalans u menopauzi i postmenopauzi.


Ocu pod bor možemo staviti tinkturu sitnocvjetne vrbovice koju bi muškarci iznad 40. godine trebali preventivno uzimati jer na prirodni način štiti mokraćni sustav, osobito prostatu.



Najboljoj prijateljici i/ili sestri možemo pokloniti melem od smilja i nevena “Volosko”, prirodni balzam za usne kojeg možete nanositi i na suhu kožu lica. Tu je i nezaobilazno kantarionovo ulje koje bi, kako Martina ističe, trebala posjedovati svaka žena. Ovo ulje je odlično kod problema s intimnim ženskim područjem, može se masirati na donji dio trbuha pred porod, nakon poroda i kod bolnih mjesečnica. 



Biljkokupa nije zaboravila ni na jaču polovicu. Novi adventski proizvod iz božićne kolekcije je sprej za osvježenje daha i mozga “Bura” koji je baziran na hidrolatu mente te eteričnim uljima slatke naranče i limuna. Možda je odličan poklon za muškarce, no mogu ga, bez obzira na spol, koristiti svi ukućani, a posebno dobro dođe nakon svakodnevnog i višesatnog korištenja zaštitnih maski. 


biljkoljupka


“Evo jedan prijedlog za super božićni poklon paket u kojem će uživati cijela obitelj, a sadrži bočicu kantarionovog ulja, gavezovu mast, tinkturu valerijane, melem od smilja i nevena ‘Voloska’ i sprej za osvježavanje daha ‘Bura’. U melemu ‘Voloska’ i kantarionovom ulju mogu uživati čak i djeca od najranije životne dobi”, savjetuje za kraj Martina. 


Ovog Božića svojim najmilijima poklonite zdravlje u obliku domaćih i prirodnih Biljkoljupka proizvoda. Svaku narudžbu u prosincu Martina će i ručno upakirati za pod bor. Poklonite autentičnost, ljubav i znanje – sve to je sadržano u svakoj maloj bočici Biljkoljupkinih proizvoda koje možete kupiti na službenom webshopu.