Liga prvaka

Nogometna večer puna neizvjesnosti, sudar velikana na Old Traffordu s ogromnim ulogom

Davor Petrović

Ole Gunnar Solskjaer/Foto REUTERS

Ole Gunnar Solskjaer/Foto REUTERS

Manchester United u ovom trenutku ima osiguran tek plasman u šesnaestinu finala Europske lige, a nakon dvoboja s Parižanima očekuje ga gostovanje u Leipzigu



ZAGREB Za razliku od jučerašnje, ova večer ne donosi sa sobom veliku neizvjesnost u Ligi prvaka, barem kada je u pitanju plasman u osminu finala. Barcelona, Juventus, Chelsea i Sevilla taj dio posla su već odradili, a Borussia iz Dortmunda i Lazio se nalaze vrlo blizu tog cilja. Doduše, teorija još uvijek daje određene izglede Club Bruggeu, no činjenica je da Belgijance za šest dana očekuje gostovanje u Rimu.


Stoga je savršeno jasno da uzbuđenja nude samo utakmice skupine H, gdje se sva četiri kluba mogu nadati prolasku. Barem do kraja večerašnjih ogleda. Prvi će na teren izaći Bašakšehir i RB Leipzig, koji si je zakomplicirao život porazom u Parizu prije osam dana jer sada ima negativan skor s PSG-om, a to bi moglo biti odlučujuće u slučaju istog broja bodova nakon šest kola.


Samim time je savršeno jasno da društvu iz Saske u Istanbulu igra samo pobjeda. Naravno, i turski prvak ima svoje želje, planove i ambicije. Pobjeda nad RB Leipzigom Bašakšehiru bi pružila nadu da u zadnjem kolu može izboriti osminu finala Lige prvaka, pod uvjetom da iznenadi PSG na Parku prinčeva. Doduše, brojke ne idu u prilog Turcima, no jasno je da se oni neće predati sve dok im teorija daje izglede za prolaz u iduću fazu natjecanja.




U trenutku kada utakmica u Istanbulu bude privedena kraju, igrači Manchester Uniteda i PSG-a će se pripremati za izlazak na travnjak Old Trafforda. Suvišno je isticati da je i ovdje ulog iznimno velik za obje momčadi. Naime, Manchester United u ovom trenutku ima osiguran tek plasman u šesnaestinu finala Europske lige, a nakon dvoboja s Parižanima očekuje ga gostovanje u Leipzigu.


– Imali smo problema s ozljedama, ali svi žele igrati Ligu prvaka. Svi su normalno trenirali i izgledamo jako dobro. Vjerujem da će svi na koje računam biti spremni za utakmicu – kaže Ole Gunnar Solskjaer.


Na popisu upitnih nalazio se David De Gea, koji je prošlog vikenda, na gostovanju kod Southamptona, morao izaći iz igre nakon nezgodnog udarca. Sada je, kako tvrde engleski mediji, s njim sve u redu. Solskjaer će na raspolaganju također imati još trojicu oporavljenika, Anthonyja Martiala, Alexa Tellesa i Paula Pogbu, a dvojben je nastup Lukea Shawa.


Kod Parižana neće biti Maura Icardija, Juliana Draxlera, Juana Bernata i Pabla Sarabije, no zato se u konkurenciju vraćaju Marquinhos i Marco Verratti. Bez obzira na izostanke, Thomas Tuchel je uvjeren da njegova momčad može uzvratiti Manchester Unitedu za poraz na Parku prinčeva u prvom kolu.


– Najteže će biti pronaći jedanaestoricu igrača koji mogu odgovoriti fizičkim zahtjevima ovakve utakmice. Napravit ćemo ono što je potrebno, kada je riječ o promjenama u momčadi, ali ja sam svejedno pun samopouzdanja – poručuje njemački stručnjak na klupi PSG-a.


Dozu zanimljivosti nude ogledi skupine H. Sevilla i Chelsea bore se za prvo mjesto, a njihov prvi dvoboj okončan je bez golova, što znači da pobjednik nosi sve. Doduše, Londončanima savršeno odgovara i remi s postignutim golom, pod uvjetom da za šest dana pobijede Krasnodar na Stamford Bridgeu.


Danas

Skupina E (18.55): Krasnodar – Rennes, Sevilla – Chelsea (21).


Poredak: Chelsea 10, Sevilla 10, Krasnodar 1, Rennes 1 bod.


Skupina F (21): Borussia (D) – Lazio, Club Brugge – Zenit.


Poredak: Borussia (D) 9, Lazio 8, Club Brugge 4, Zenit 1.


Skupina G (21): Ferencvaroš – Barcelona, Juventus – Dinamo Kijev.


Poredak: Barcelona 12, Juventus 9, Dinamo Kijev 1, Ferencvaroš 1.


Skupina H (18.55): Bašakšehir – RB Leipzig, Manchester United – PSG (21).


Poredak: Manchester Utd 9, PSG 6, RB Leipzig 6, Bašakšehir 3.