Rukomet

Bek Zamećana nakon pobjede nad Goricom: “Promijenili smo pristup utakmicama, više je zalaganja, a manje priče”

Igor Duvnjak

NEMA PROLAZA – Tony Zarev i Nikola Njegovan/Foto M. GRACIN

NEMA PROLAZA – Tony Zarev i Nikola Njegovan/Foto M. GRACIN

Igrali smo organizirano, bez puno tehničkih grešaka. Nismo žurili i igrali smo jedan za drugoga - kaže Tony Zarev



RIJEKA Rukometaši Zameta nastavljaju zadovoljni odlaziti s parketa, poslije punog pogotka u Dubrovniku Riječani su ovog puta na gostovanju nadigrali Goricu, ekipu koja je procijenjena kao jedan od kvalitetnijih premijerligaša. Gostima je trebalo desetak minuta da »namjeste ciljnike«, u preostalom su dijelu igre bili superproduktivni s čak 33 od njihovih ukupno 37 golova, efikasnost je bila za svaku pohvalu, ali ključ je bilo nešto drugo.


– Štos je bio u jakoj obrani – misli Tony Zarev, bek Zamećana rođen 1997. godine, jedan od ključnih arhitekata pobjede u utakmici u prvom dijelu u kojem su gosti načinili seriju od čak 9:1, to je grogiralo suparnike, koji se više nisu uspjeli oporaviti. Zarev je okončao utakmicu sa šest golova. – Igrali smo organizirano, bez puno tehničkih grešaka. Nismo žurili i igrali smo jedan za drugoga.


Riječani nisu na startu prvenstva imali zadovoljavajuću berbu bodova. Očito da izlaze iz rezultatske krize, boljom igrom nagrađeni su toliko željenim i potrebnim bodovima.




– Promijenili smo pristup utakmicama, više je zalaganja, a manje priče, igrali smo tako i sada jedan za drugoga, borili smo se.


Zarev je dugo imao zdravstvenih problema, sada je konačno zdrav, takav je itekakvo pojačanje ovoj momčadi. Momak koji je došao iz Crikvenice očito još može dosta dati ovoj momčadi Zameta.


– Imao sam problema s laktom, ovo mi je prva utakmica nakon osam mjeseci da igram zdrav. Još se polako vraćam u formu, ali sada je u redu. Ipak je bila riječ o težoj ozljedi. Što se tiče ove momčadi, atmosfera je dobra, ugodno je iako nisam sasvim novi, bio sam tu i prošle sezone, u svakom slučaju ambijentirao sam se dobro.


Iza Zamećana je trokut gostujućih nastupa, sada će konačno dočekati jedan nastup u Rijeci. Sutra na Zamet dolazi vinkovačka Spačva.


– Nažalost, ove smo sezone izgubili već dvije utakmice kod kuće nasuprot prošloj sezoni, kada nismo izgubili niti jednu, imali smo dva neriješena rezultata. Najvažnije nam je da pobjeđujemo doma i da više nemamo izgubljenih bodova kod kuće. To nam se ne smije događati, Zamet nikada doma nije gubio bodove.