Nenad Bjelica

Strateg Osječana ne krije ambicije: “Naš cilj na Rujevici je jasan, igrat ćemo na pobjedu”

Davor Petrović

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Moja nogometna filozofija ne priznaje nikakav drugačiji stav - kaže Bjelica



RIJEKA U proteklih devet dana Osijek je uknjižio pobjede nad Dinamom (2:0) i Istrom 1961 (4:1) te se napunio samopouzdanjem uoči današnjeg gostovanja na Rujevici. Povrh toga, Nenada Bjelica opet su na raspolaganju Bočkaja, Lopu, Cara, Lončara i Grgića, koji su do sada bili u samoizolaciji.


– Jasno je da će nam dobro doći široka klupa za ovaj derbi. Ne zabrinjava me umor onih koji su odradili posljednje dvije utakmice, jer imali smo sasvim dovoljno vremena za tjelesni i psihološki oporavak, ali želimo držati visok ritam kroz svih devedeset minuta – objašnjava Bjelica.


Osječani su u srijedu apsolvirali dvoboj u Puli, a zatim su se smjestili u Rovinju kako bi izbjegli dva duža putovanja unutar četiri dana.




– Svi igrači koji su nastupili protiv Dinama i Istre 1961 odradili su odličan posao. Sada s puni samopouzdanja pa nema razloga da se u istom svjetlu ne predstavimo na Rujevici. Međutim, uvijek je važno imati adekvatne zamjene – ističe trener Osijeka.


Nakon utakmice u Puli Mihael Žaper se žalio na bol u mišiću, što će reći da je njegov večerašnji nastup upitan. U konkurenciju se vraća Laszlo Kleinheisler, koji je u petak odradio cijeli trening pod istim intenzitetom.


– Naš cilj na Rujevici je jasan, igrat ćemo na pobjedu. Jednostavno, moja nogometna filozofija ne priznaje nikakav drugačiji stav. Osijek je sad na mjestu koje mu pripada. Spadamo u sam vrh, a težimo biti na njemu. Trenutačna ljestvica pokazuje da smo na dobrom putu, ali time se ne opterećujemo. Nakon lošeg starta smo popravili sliku, a želimo da tako i ostane i poslije Rujevice – zaključuje Bjelica.