Nema nezadovoljnih mjerama

Unatoč pozivima, u Gospiću danas nije prosvjedovao nitko

Marin Smolčić

Gospić / Snimio Marin SMOLČIĆ

Gospić / Snimio Marin SMOLČIĆ

Točno u podne na glavnom gradskom Trgu Stjepana Radića u Gospiću nije se pojavio - nitko. Terase kafića su ionako prazne, kafići zatvoreni



GOSPIĆ Putem društvenih mreža diljem Hrvatske jučer i danas upućen je poziv građanima i poduzetnici da bi ove subote svojim okupljanjem točno u podne izrazili negodovanje zbog najavljenih strožih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite. Najavljeni prosvjedi trebali su se dogoditi na svim  glavnim trgovima hrvatskih gradova.


“Dragi slobodni ljudi! Ne dajmo svoje pravo na rad, slobodno kretanje, slobodno odlučivanje o sebi i svome tijelu, slobodno disanje! Svakim danom sve više produbljuju naše siromaštvo, svakim danom nas sve više lišavaju naših sloboda! Svijet se budi! Ljudi se ujedinjuju i složno iskazuju da se ne predaju i ono najvažnije – da se ne boje! Izađimo ohrabreni, neka vide da nas ima! Pokažimo naše zajedništvo na glavnim trgovima naših gradova u subotu u 12 sati“, navodi se u pozivu na prosvjed o kojem već postoje spekulacije kako je potekao od skupine ugostitelja. 


Kao motiv za novi prosvjed protiv Stožera, unatoč zabrani okupljanja više od 25 osoba koja na snagu stupa u ponoć, navodi se “obrana prava na rad, slobodno kretanje, slobodno odlučivanje i slobodno disanje”.




U Gospiću je danas zabilježeno 19 novih slučajeva koronavirusa. Točno u podne na glavnom gradskom Trgu Stjepana Radića u Gospiću nije se pojavio – nitko. Terase kafića su ionako prazne, kafići zatvoreni. Tome su svakako „pomogli“ gusta magla, hladnoća i – kolinje!