Nasilje u automat klubu

Riječki rabijatni dvojac smješten u zatvor: Na Viškovu polomili kosti policajcu

Šarlota Brnčić

Od zadobivenih udaraca je pao na tlo, a gdje su ga nastavili udarati po glavi i tijelu. U više navrata se žrtva pokušavala ustati, ali su dvojica napadača nastavili s fizičkim napadom. U tome ih je spriječio tek dolazak policije



Riječani Ivan Senkić (29) i Sandin Sejdić (41) poslijepodne su dovedeni u istražni centar riječkog Županijskog suda radi odlučivanja o njihovom zadržavanju u istražnom zatvoru pod sumnjom u kazneno djelo teške tjelesne ozljede.


 


Sumnjiče se da su jučer, pet minuta iza ponoći, u automat klubu na Viškovu došli do šanka gdje su se nalazili I. V. i H. P., te da im je Senkić kazao “Ajmo se nas četvorica vani potući”, a što su isti odbili odgovorivši mu da su samo došli na piće.




 


Sejdić se sumnjiči da je tada rukom udario I. V. u zatiljak, te još nekoliko puta šakom u glavu. Napadnuti I. V. je rukama pokrio glavu i pognuo se, braneći se od udaraca.


 


Rabijatni dvojac nije stao na tome, već se dalje sumnjiče da su na izlazu iz automat kluba obojica ponovna napala I. V. udarajući ga po glavi i tijelu. Od zadobivenih udaraca je pao na tlo, a gdje su ga nastavili udarati po glavi i tijelu. U više navrata se žrtva pokušavala ustati, ali su dvojica napadača nastavili s fizičkim napadom. U tome ih je spriječio tek dolazak policije.


 


Napadnuti I. V. zadobio je tešku tjelesnu ozljedu, frakturu nosnih kostiju s pomakom, a kako neslužbeno saznajemo, inače radi kao policajac.


 


Obojici napadača određen je jednomjesečni istražni zatvor. Senkiću zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke, a Sejdiću kako ne bi utjecao na svjedoke.


 


Kako nam navode neslužbeni izvori, Senkić je višestruko osuđivana osoba za kaznena djela s elementima nasilja, u dva navrata za napad na policajce.