Velika tragedija

Velika tragedija u požaru u staračkom domu u Zagorju: Zasad je pronađeno šest tijela

Portal Novilist.hr

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Nažalost, zatečeno stanje je bilo takvo da se već baza požara totalno razbuktala, rekao je vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić



U staračkom dom u Andraševcu kod Oroslavlja u Zagorju smrtno je stradalo više osoba. Točan broj utvrdit će se očevidom, a zasad je u izgorjelom objektu nađeno šest tijela. Novinarima je to potvrdio vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić.


U potpunosti je izgorio objekt koji se nalazi pored doma, u kojem su također bili smješteni štićenici. Ova gospodarska zgrada prenamijenjena je za smještaj starijih i nemoćnih osoba, a riječ je o uglavnom drvenom objektu, koji je imao samo neke zidane dijelove.


Vatrogasci su na mjesto događaja stigli vrlo brzo, i to odmah s dvije smjene. Dobili su informaciju da se radi o vrlo ozbiljnoj situaciji.




– Nažalost, zatečeno stanje je bilo takvo da se već baza požara totalno razbuktala, rekao je vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić.


Kako javlja N1 na požarište su stigli premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, očekuje se njihova izjava.


Do požara u Domu za starije i nemoćne osobe u Andraševcu došlo je jutros oko 5 sati, a na mjesto požara stigla su četiri vatrogasna vozila s 20 vatrogasaca.


Glasnogovornik krapinsko-zagorske policije Lončar, Hini je potvrdio da „prema prvim informacijama ima i smrtno stradalih”. Vatrogasci rade sve kako bi omogućili da se obavi policijski očevid, dodao je.


„Požar je ugašen, međutim još se uvijek radi na hlađenju objekta da bi policajci mogli ući unutra, utvrditi točan broj smrtno stradalih osoba, obaviti očevid i utvrditi uzrok požara”, kazao je Lončar.