Pripreme

Dvije delničke stranke će nakon 19 godina zajedno na izbore: Igor Pleše zajednički kandidat SDP-a i PGS-a

Marinko Krmpotić

Još nakon prošlih izbora SDP i PGS dogovorili su se o zajedničkom izlasku na predstojeće izbore, kako u utrci za gradonačelnika, tako i sa zajedničkom koalicijskom listom na kojoj će biti kvalitetni predstavnici obiju stranaka



DELNICE – Igor Pleše bit će na lokalnim izborima, koji će biti održani u proljeće iduće godine, zajednički kandidat SDP-a i PGS-a, obznanjeno je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji ovih delničkih stranaka. Čast da predstavi zajedničkog kandidata za gradonačelnika pripala je Marijanu Plešeu, čelnom čovjeku PGS-a Delnice te i dalje najdugovječnijem delničkom gradonačelniku koji je grad pod Petehovcem vodio u puna tri mandata, dakle 12 godina.


Pleše je najprije podsjetio na čestu predizbornu te još češću postizbornu suradnju ovih dviju stranaka, napomenuvši kako nakon 19 godina lijevi centar iznova ide zajedno kroz prijeizbornu suradnju.


»Vjerujemo da zajedno možemo Delnicama donijeti puno toga dobroga. U PGS-u smo odlučili podržati elokventnog mladog čovjeka punog znanja i energije, čovjeka koji više no za stranku radi za Delnice i Gorski kotar«, rekao je Pleše, a predstavljajući se, njegov je znatno mlađi prezimenjak istaknuo kako su se nakon prošlih izbora SDP i PGS dogovorili o zajedničkom izlasku na predstojeće izbore, i to kako kad je riječ o utrci za mjesto gradonačelnika, tako i kad je u pitanju zajednička koalicijska lista na kojoj će biti kvalitetni predstavnici obiju stranaka.


Želja za promjenama




»Kandidatura za gradonačelnika nastala je kao posljedica želje za promjenama koje moraju nastupiti. Kao predsjednik SDP-a Delnice i potpredsjednik Gradskog vijeća u protekle tri godine aktivno sam djelovao na poboljšanju kvalitete života stanovnika Delnica i okolnih naselja. Sigurni smo u velike šanse za pobjedu jer su SDP i PGS tradicionalno u Delnicama najjače stranke. O programu i planovima detaljnije ćemo govoriti kroz nekoliko tematskih tiskovnih konferencija, a naglasak našeg rada bit će na poticanju i razvoju gospodarstva i poduzetništva – olakšicama za obrtnike, male i srednje poduzetnike, razvoju gotovo potpuno neiskorištenih poduzetničkih zona te privlačenju novih investitora kroz niz pogodnosti i olakšica – to su osnove našeg ekonomskog programa. Aktivirat ćemo brojne neiskorištene objekte u vlasništvu države i grada, a kad je o projekt hotela Sport na lokaciji stare ambulante te učiniti sve da se nakon desetak godina realizira izgradnja doma za starije.


Zasluge za sud i poštu


Svakako ćemo raditi na poboljšanju odnosa s Primorsko-goranskom županijom, kao i javnim državnim poduzećima koja djeluju na području grada Delnica«, nabrojio je tek neke od smjerova njihova zajedničkog programa Pleše, dodavši kako su već kroz rad aktualnog sastava Gradskog vijeća Delnica SDP i PGS jako dobro surađivali pa je, zahvaljujući njihovim inicijativama, primjerice, Općinski sud ostao u Delnicama, sačuvan je Poštanski ured u Crnom Lugu, izboreno »produljenje« dimnjaka poduzeća Energy Pellet, krenulo se u projektiranje »obilaznice« oko Delnica, a prihvaćen je i niz amandmana koje su podnosili na sjednicama Vijeća. Na pitanje o potencijalnim konkurentima, Pleše je rekao kako svakog tko se u utrku uključi cijene, ali ih oni, u osnovi, ne zanimaju: »Ove dvije stranke redovno imaju od sedam-osam vijećnika pa naviše i zbog toga ne razmišljamo previše o drugima, već im prepuštamo da oni brinu o nama i našoj kandidaturi«, rekao je Igor Pleše naglasivši da će njihova kampanja biti afirmativna.


Spreman za novi korak u karijeri


»Kao diplomirani ekonomist i magistar menadžmenta u javnom sektoru, uz više od deset godina radnog iskustva i isto toliki staž u politici, smatram da je došlo vrijeme za sljedeći korak u karijeri, te sam uz podršku svojih suradnika iz PGS-a i SDP-a odlučio prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika Delnica na idućim lokalnim izborima. Vjerujem u sebe, smatram da posjedujem potrebna znanja i vještine kako bih uspješno mogao voditi ovaj grad u kojem sam rođen i u kojem sam proveo cijeli svoj život«, rekao je Pleše.