Sudar na cesto D-1

Teška prometna nesreća nadomak Plitvica: Poginula jedna žena, ozlijeđene četiri osobe

Marin Smolčić

Prometna kraj Plitivica / Foto: JVP Plitvička Jezera

Prometna kraj Plitivica / Foto: JVP Plitvička Jezera

Sudarila su se dva automobila, pri čemu je vozačica iz Njemačke (30) poginula na mjestu udesa. U drugom vozilu zadarskih registracijskih oznalka ozlijeđene su četiri osobe



 


 


Nedaleko od benzinske crpke na državnoj cesti D-1 nadomak Korenice, u predjelu Vranovača, dogodila se danas teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.




 


Sudarila su se dva automobila, pri čemu je vozačica iz Njemačke (30) poginula na mjestu udesa. U drugom vozilu zadarskih registracijskih oznalka ozlijeđene su četiri osobe.


Sudar kraj Plitvica / Foto JVP PLitvička jezera

Sudar kraj Plitvica / Foto JVP PLitvička jezera


Nesreća se dogodila u 8.50 h kada su na poprište ubrzo prvi stigli pripadnici  Javne vatrogasne postrojbe Plitvička Jezera.


Po dolasku na mjesto događaja utvrđeno je kako je  došlo do frontalnog sudara dvaju osobna automobila  i da ispod poklopca motora jednog od vozila izbija dim.


Vatrogasci su odmah krenuli u zaustavljanje požara na vozilima te su do dolaska policije zaustavili promet na toj dionici.


Zbrinjavanje i priprema povrijeđenih osoba na licu mjesta zajednički su vršili vatrogasci i policajci, što je trajalo skoro  sat i znatno olakšalo intervenciju ekipama hitne medicinske pomoći čija su  četiri tima zbrinjavala ozlijeđene i transportirali ih u Opću bolnicu Gospić.