UZAVRELA KRV

Prijateljska nogometna utakmica u Međugorju prekinuta zbog opće tučnjave igrača iz Sarajeva i Ploča

Portal Novilist.hr

Foto/Ploče.com

Foto/Ploče.com

«Utakmica je prekinuta u 25. minuti, nakon što je došlo do naguravanja igrača na sredini terena, a da se ne bi dogodila bilo kakva eskalacija sukoba ili veći incident dogovoreno je da se utakmica ne nastavlja«, priopćeno je iz Olimpika. Iz sarajevskog kluba su dodali kako ovaj incident nije imao karakter međunacionalnog obračuna



MOSTAR – »Prijateljski« nogometni susret između hrvatskog trećeligaša Jadrana iz Ploča i bosanskohercegovačkog prvoligaša Olimpika iz Sarajeva prekinut je u četvrtak u Međugorju zbog sukoba igrača, a mediji navode kako je došlo do opće tučnjave.


Iz Olimpika su priopćili kako je susret prekinut u 25. minuti, ali zbog naguravanja.


«Utakmica je prekinuta u 25. minuti, nakon što je došlo do naguravanja igrača na sredini terena, a da se ne bi dogodila bilo kakva eskalacija sukoba ili veći incident dogovoreno je da se utakmica ne nastavlja«, priopćeno je iz Olimpika.




Iz sarajevskog kluba su dodali kako ovaj incident nije imao karakter međunacionalnog obračuna.


Portali u Hercegovini međutim izvješćuju kako je došlo do otvorenog obračuna igrača na travnjaku Sportskog centra Circle international u Međugorju. Najprije je došlo do naguravanja na sredini terena nakon čega je došlo do opće gužve i međusobne tučnjave koja je potrajala desetak minuta.


U policiji ovaj incident nije zabilježen.


Kako navodi portal Radiosarajevo.ba do skandaloznog ponašanja igrača oba tima došlo je nakon što su se verbalno sukobila dva nogometaša iz redova Olimpika i Jadrana.


“Nakon prvih čarki između njih dvojice, nastao je opći metež na terenu, u kojem su učestvovali svi igrači oba tima.


Nakon što su se sukobili igrači iz prvih postava, njima su se u tučnjavi priključili i rezervni. Odmah da kažem da nije riječ o nekom nacionalističkom incidentu, da je jedan igrač drugom opsovao nešto na nacionalnoj osnovi, već je riječ o samo sukobu dva igrača u žaru borbe, koji se kasnije prenio na sve igrače.


Srećom, niko nije povrijeđen”, priča jedan od navijača koji je pratio meč u Sportskom centru u Međugorju. 


Olimpik i Jadran se u Međugorju nalaze na pripremama. Prijateljski susret je zakazan prije nekoliko dana.


“Lijepo vrijeme, sjajan teren… Pravi sportski ugođaj se na kraju pretvorio u sramotu.


Pripadnici MUP-a nisu bili na terenu, jer je riječ o prijateljskom susretu, ali i da su bili tu, ništa ne bi mogli uraditi, jer je tučnjava bila kao na ringu.


Moram kazati da se sve brzo smirilo i da nakon tog bokserskog obračuna niko nije povrijeđen, niti je priveden…”, dodao je navijač. 


Isti izvor nam je kazao da susret nakon prekida i tučnjave nije nastavljen.


O svemu su se očitovali i iz NK Jadran ploče na Facebook stranici kluba


– Nažalost utakmica je prekinuta u 25.min kod retultata 0:0 zbog medjusobne tučnjave.


Od prve minute igrači Olimpika su bili naelektrizirani, kao da se igra utakmica ljutih rivala,a ne prijateljska. Možda smo im poremetili planove, mislili su da će lako protiv nas.


Svaku su odluku suca protestirali,udarali se bez lopte a sve je kulminiralo kada je jedan njihov igrač bez lopte udario našeg laktom u glavu, a naši momci su na to odgovorili.


Zaiskrilo je na terenu, poletjelo je par udaraca, te kad se sve smirilo neugodno nas je iznenadila reakcija Olimpikove klupe. Dok su naši treneri i članovi uprave smirivali situaciju, klupa Olimpika predvodjena trenerom Vojvodićem je pokušavala nastaviti fizički obračun.


Na kraju smo svi otišli prema svlačionicama i sve je završilo srećom bez posljedica.


Žaloste ovakve scene u nogometu, reakcija igrača se donekle može shvatiti, no kad službene osobe i oni koji trebaju odgajati te momke u sportskom duhu rade te stvari, onda nam nogomet ne ide u dobrom smjeru.


Naš klub se ispričava gosp. Niki Dodigu i Sport Centru Međugorje što smo bili dio nemilih scena, uvijek smo imali tamo pozitivna i lijepa iskustva, napisali su u NK Jadran Ploče.