WTA turnir

Donna Vekić nije uspjela svladati Talijanku Elisabettu Cocciaretto i plasirati se u četvrtfinale Palerma

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Protiv 157. igračice svijeta Vekić je vrlo loše igrala na svom početnom udarcu, imala je samo 43 posto ubačenog prvog servisa



PALERMO  Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Palermu, bolja od nje je u susretu 2. kola bila 19-godišnja Talijanka Elisabetta Cocciaretto sa 6-2, 6-4.


Protiv 157. igračice svijeta Vekić je vrlo loše igrala na svom početnom udarcu, imala je samo 43 posto ubačenog prvog servisa što je Cocciaretto koristila i vršila stalni pritisak na servis 24-godišnje Osječanke. Taj pritisak je donio ploda od sredine prvog do početka drugog seta kada je Cocciaretto sa šest uzastopnih osvojenih gemova stigla od 2-2 do vodstva 6-2, 2-0.


Iako je Vekić potom uspjela realizirati svoju četvrtu “break-loptu” u meču kako bi vratila izgubljeni servis u drugom setu, nije uspjela ostvariti potpuni preokret, a agresivna Cocciaretto je kod prednosti 5-4 uspjela još jednom oduzeti servis našoj igračici i ostvariti najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri.