Direktor pod istragom

S računa trgovačkog društva podizao gotovinu za svoje privatne potrebe

Vladimir Mrvoš

Bankomat / Foto Dino Stanin/PIXSELL

Bankomat / Foto Dino Stanin/PIXSELL

Kako bi opravdao takve novčane isplate, osnovano se sumnja da je knjigovodstvu davao naloge da se ti iznosi knjiže kao pozajmice fizičkim osobama. Na taj je način oštetio trgovačko društvo za novčani iznos od 502.000,00 kuna



RIJEKA  Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te prijevare u gospodarskom poslovanju.


 


Osnovano se sumnja da je okrivljenik od 7. siječnja 2015. do 18. prosinca 2015. u Rijeci kao direktor jednog trgovačkog društva, u namjeri da se okoristi, u više navrata s bankomata te u banci s računa društva podizao gotovinu za svoje privatne potrebe.




Kako bi opravdao takve novčane isplate, osnovano se sumnja da je knjigovodstvu davao naloge da se ti iznosi knjiže kao pozajmice fizičkim osobama. Na taj je način oštetio trgovačko društvo za novčani iznos od 502.000,00 kuna.


Osnovano se sumnja i da je tijekom 2016. godine kao član uprave i direktor trgovačkog društva, kako bi prikrio počinjenje ranije opisanih kaznenih djela, vlasnici poslovnih udjela u tom trgovačkom društvu lažno prikazao da je u to vrijeme pokojni vlasnik tog trgovačkog društva putem pozajmica prouzročio dug društvu u visini od 617.658,55 kuna, a te pozajmice nije vratio. Slijedom toga je vlasnica na račun tog trgovačkog društva, a na svoju štetu, uplatila navedeni iznos.