Atraktivno natjecanje

Na Kantridi počinje Masters prvenstvo u skokovima na vodu, nastupaju skakači iz 11 zemalja

Igor Duvnjak

Atraktivna fotka s prijašnjih natjecanja/Foto PIXSELL

Atraktivna fotka s prijašnjih natjecanja/Foto PIXSELL

Najvažnije je da se u ovakvim okolnostima kada koronavirus pravi probleme diljem svijeta uopće održava ovo natjecanje. Stoga zahvaljujem organizatorima što sve ovo organiziraju - poručio je britanski gost Jim McNally



RIJEKA Nema odavno glasovitog riječkog Gradskog kupališta sa čijih su tornjeva i trampulina mladići pred kupačicama i kupačima pokazivali svoje skakačke vještine bacajući se s tornjeva i trampulina. Sada na bazenu na Kantridi te vještine pokazuju neki drugi, tu se od danas do 17. srpnja održava međunarodno Master prvenstvo u skokovima u vodu na kojem nastupaju skakačice i skakači iz Velike Britanije, Austrije, Češke, Njemačke, Mađarske, Nizozemske, Belgije, Italije, Švicarske, Danske i Hrvatske. O natjecanju su jučer na konferenciji za medije govorili Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza, Andrija Crnić, trener ovdašnjeg Kluba skokova u vodu Primorja 2010 i Jim McNally, predsjednik Britanske skakačke federacije.


Atrakcija


– Sada je ovo atraktivno natjecanje dokaz da je naša zemlja korak ispred – rekao je Slaviša Bradić. – Nastupit će predstavnice i predstavnici jedanaest europskih zemalja, pred nama je jedan vrlo zanimljiv sportski događaj. Sve će se odvijati na ovom bazenu Kantride koji ima jednu od najljepših skakaonica na svijetu. Gledatelji će svakako uživati, vidjet će sve ljepote ovog sporta, skokova u vodu, to je vrlo atraktivan i lijep sportski događaj.


– Mi sada možemo sa zadovoljstvom poručiti kako je ovo natjecanje već tradicionalno. Organiziramo ga, naime, već treći put – zadovoljan je Andrija Crnić. – Htjeli smo sve ovo pripremiti i održati kontinuitet u organizaciji. Sa zadovoljstvom konstatiramo kako će ovdje nastupiti 55 skakačica i skakača u vodu iz jedanaest zemalja. Među njima će biti i pet članova našega kluba, Primorja 2010. Dobro smo ekipirani, nadamo se i kojoj medalji. Atmosfera na ovakvim natjecanjima je inače uvijek dobra, riječ je i o druženju i o natjecanju iako će zbog poznatih okolnosti u svezi s koronavirusom ove godine biti manje druženja. Ali unatoč tome, tu je itekako dobro ozračje, a mi smo zadovoljni što se tu u Rijeci sada odvija jedan ovakav sportski događaj.


Zahvala




– Najvažnije je da se u ovakvim okolnostima kada koronavirus pravi probleme diljem svijeta uopće održava ovo natjecanje. Stoga zahvaljujem organizatorima što sve ovo organiziraju – poručio je britanski gost Jim McNally.


Idućih dana natjecanja u skokovima s tornja i s daske se odvijaju od 10 do 12 i od 15 do 18 sati. Natjecanje zajednički organiziraju Klub skokova u vodu »Primorje 2010« i Riječki sportski savez.