Sezona donosi probleme

Sve više krađa na Plitvicama; na moru sve više divljanja s gliserima

Marin Smolčić

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Tako je prošloga petka na području Nacionalnog parka  nepoznati počinitelj ukrao nakratko odloženi ruksak s novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 57-godišnjeg njemačkog državljanina



 


PLITVIČKA JEZERA/SENJ Dolaskom sve većeg broja turista u Hrvatsku, sve je više i prekršaja. Tako se u NP Plitvička jezera gotovo svakodnevno događaju manje krađe u kojima su na meti lopova najčešće mobiteli.


Protekloga vikenda  dvojica njemačkih turista skupo su platili kratkoročnu nepažnju.




 


Tako je prošloga petka na području Nacionalnog parka  nepoznati počinitelj ukrao nakratko odloženi ruksak s novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 57-godišnjeg njemačkog državljanina.


Slično se dogodilo u subotu  kada  je također  nepoznati lopov iz osobnog automobila ukrao ruksak s mobitelima i laptopom u vlasništvu 45-godišnjeg njemačkog državljanina. 


 


Znatno je pojačan intenzitet glisiranja na moru pa su tako proteklog vikenda policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj na više lokacija oko otoka Raba i Krka zatekli u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale) ukupno pet osoba. Od toga su tri njemačka  i po jedan austrijski i talijanski nautičar.


 


Zbog utvrđenih prekršaja izdani su im obavezni prekršajni nalozi.