Bježao pravdi osam godina

Okorjeli američki silovatelj pao u centru Zagreba

Ana Raić Knežević

Još 2003. godine za njim su nadležne vlasti američke savezne države Colorado raspisale potragu uvrstivši ga čak na listu 100 najtraženijih seksualnih prijestupnika



ZAGREB – Američkog silovatelja za kojim se tragalo od 2003. godine pronašli su zagrebački policajci u utorak u hotelu »Esplanada« u središtu grada. Riječ je kako doznajemo o Davidu Michaelu McClaronu, 39-godišnjaku iz Colorada, koji je prije dolaska u Hrvatsku boravio u Dohi u Kataru. Prije dva tjedna došao je u Zagreb gdje su ga policajci uspjeli identificirati kao osobu s tjeralice.


Još 2003. godine za njim su nadležne vlasti američke savezne države Colorado raspisale potragu uvrstivši ga čak na listu 100 najtraženijih seksualnih prijestupnika.


Doznajemo kako je zbog silovanja što ga je počinio još 2001. godine osuđen na osam godina zatvora, no izbjegavao je služenje kazne.




Kada je priveden u policijsku postaju u središtu Zagreba inspektori su na osnovu njegove putovnice utvrdili da se radi o osobi za kojom je putem Interpola raspisana međunarodna tjeralica. Nakon što je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu potvrdio je kako se ne protivi izručenju pa mu je određen ekstradicijski pritvor.


O njegovom uhićenju obaviješteno je i američko veleposlanstvo u Zagrebu.