Debi

Autorski tekst Tonke Mršić i Gale Nikolić: Premijera diplomske monodrame “Zemlja vukova”

Kim Cuculić

Miranda Legović

Miranda Legović

Debitantsku monodramu izvodi Tonka Mršić kao svoju diplomsku predstavu



RIJEKA – Premijera diplomske monodrame »Zemlja Vukova« bit će održana u subotu, 4. srpnja, u 21 sat na otvorenom, u prostoru iza Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Repriza predstave je u nedjelju, 5. srpnja.


Režiju predstave potpisuje Gala Nikolić, a glumi Tonka Mršić. »Zemlja Vukova« autorski je tekst Tonke Mršić i Gale Nikolić.


– Predstava se bavi onim što vi kao publika doživite, a iz njihove perspektive nepisanim društvenim pravilima Like ili bilo koje druge male zajednice koja utječu na sudbine triju Ličanki u različitim stadijima života. Žanrovski odjekuje crna komedija s elementima apsurda, a one je vole zvati drama s prstohvatom luđačkih trenutaka. Predstava je prožeta autobiografskim elementima – piše u najavi.




»Zemlju Vukova«, njezinu debitantsku monodramu, izvodi Tonka Mršić kao svoju diplomsku predstavu. Ona dolazi iz Gospića, završila je preddiplomski studij na APURI-ju u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički, a trenutno nastavlja svoj diplomski studij glume u Rijeci. Gala Nikolić također je završila preddiplomski studij u Rijeci u klasi Lenke Udovički i Rade Šerbedžije. Trenutno nastavlja svoj diplomski studij glume u Los Angelesu na California Institute of The Arts i ovo joj je prva predstava koju režira.


Majstor svjetla je Marin Lukanović, mentorica je Maša Magzan, a u predstavi se koriste narodne pjesme Like.


Ulaz je slobodan, uz prethodnu rezervaciju na e-mail: [email protected]. Predstava je financirana od strane Studentskog kulturnog centra u Rijeci.