Izazov nakon karijere

Ana Jelušić u utrci za člana Komisije sportaša MOO-a

Hina

Izbori će se održati na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Sočiju 2014., a Anu Jelušić je nominirao Hrvatski olimpijski odbor (HOO) na prijedlog Komisije sportaša HOO-a



LAUSANNE Hrvatska skijašica Ana Jelušić je jedan od kandidata za člana Komisije sportaša Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).


Izbori će se održati na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Sočiju 2014., a Anu Jelušić je nominirao Hrvatski olimpijski odbor (HOO) na prijedlog Komisije sportaša HOO-a.


Ostali sportaši, kandidati za Komisiju MOO-a su Bugarin Kilian Albrecht (alpsko skijanje), Norvežanin Ole Einar Bjorndalen (biatlon), Švicarac Didier Cuche (alpsko skijanje), Bjeloruskinja Darijaa Domračeva (biatlon), Talijan Pietro Piller-Cottrer (skijaško trčanje), Finkinja Tanja Poutiainen (alpsko skijanje), Kanađanka Hayley Wickenheiser (hokej na ledu) i Čehinja Sarka Zahrobska (alpsko skijanje).




Sportaši sudionici na ZOI u Sočiju iduće godine izabrat će dva sportaša iz dva različita sporta, a rezultati će biti objavljeni 20. veljače 2014. Dvoje izabranih bit će kandidati i za članstvo u MOO-u na razdoblje od osam godina.


MOO je pozvao nacionalne olimpijske odbore da za Komisiju nominiraju kandidate koji su nastupili na ZOI u Vancouveru 2010. ili će se natjecati na ZOI u Sočiju.


Komisija sportaša MOO-a je poveznica između olimpijaca i MOO-a te osigurava da se kod odluka MOO-a uvažavaju stavovi i potrebe sportaša. Komisija se sastoji od najviše 19 članova, od kojih 12 biraju sportaši na olimpijskim igrama, a do sedam sportaša imenuje predsjednik MOO-a. Od 12 izabranih članova osam ih predstavlja sportaše iz ljetnih, a četiri iz zimskih sportova