Šesti album

George Michaelov novi album »Symphonica« izlazi u ožujku

Hina

Ne računajući kompilaciju »Twenty Five«, album Symphonica bit prvo Michaelovo izdanje još od 2004. kada je objavio album »Patience«



ZAGREB – Britanski pop-pjevač, superzvijezda George Michael izdat će svoj šesti album Symphonica 17. ožujka, a album će biti svojevrsni miks originalnih skladbi i obrada, koje je Michael izvodio tijekom istoimene turneje 2011. i 2012. godine.


Na toj turneji, u sklopu koje je gostovao i u zagrebačkoj Areni 20. rujna 2011. nastupao je s orkestrom izvodeći materijale s prijašnjih albuma i covere poznatih hitova Nine Simone, Davida Bowieja i Eltona Johna.


Symphonica je posljednji album na kojem je radio producent Phil Ramon prije nego što je umro u ožujku prošle godine u dobi od 79 godina.




Taj 14-struki Grammyjevac čije zasluge uključuju produkciju za Franka Sinatru, Stevieja Wondera, Boba Dylana, Raya Charlesa, Arethu Franklin i druge, prethodno je radio s Georgeom Michaleom na njegovom albumu iz 1999. »Songs from the Last Century«.


Prvi službeni singl s Michaelovog novog albuma »Let Her Down Easy« izaći će na isti dan kad i album, 17. ožujka, a spot za tu pjesmu režirao je Vaughan Arnell, piše »The Guardian«.


Album će biti dostupan kao CD izdanje sa 17 pjesama, standardnoj digitalnoj verziji s 14 pjesama te audio Blu-ray izdanju, a izdat će ga kuća Virgin EMI/Universal Music Group.


Ne računajući kompilaciju »Twenty Five«, album Symphonica bit prvo Michaelovo izdanje još od 2004. kada je objavio album »Patience«.