Reagiranje

‘Istina je da je mirenje propalo, ali nije točno da se LRH nalazi u problemima’

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ



Obraćamo Vam se u svojstvu punomoćnika društva LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. sa sjedištem u Opatiji, Ulica Maršala Tita 198 (dalje u tekstu: „LIBURNIA RIVIERA HOTELI”), a u svezi sa člankom koji je pod naslovom “Propalo mirenje sindikata i LRH” dana 14. svibnja 2020. godine objavljen u dnevnom izdanju Novog lista te na web stranici odnosno internetskom portalu Novog lista na  poveznici https://www.novilist.hr/vijesti/gospodarstvo/opatijski-div-u-problemima-propalo-mirenje-sindikata i-Irh/.


Nije točno da su, u postupku mirenja između društva LIBURNIA RIVIERA HOTELI i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD) te Sindikata turizma i usluga Hrvatske (STUH), sindikati pristali da se isplata nekih materijalnih prava, poput jubilarne nagrade, odgodi do tri godine. Naime, sindikati su u predmetnom postupku mirenja zahtijevali da se isplata jubilarne nagrade izvrši u roku od godine dana, a najduže do kraja turističke sezone 2021. godine.


Navedeno su sindikati zahtijevali iako su, prema svojim navodima, u potpunosti bili svjesni trenutne gospodarske situacije u kojoj se nalazi cijeli turističku sektor, pa tako i društvo LIBURNIA RIVIERA HOTELI.




Također, nije točno da se naša stranka, LIBURNIA RIVIERA HOTELI, nalazi u problemima kako se izrijekom navodi u naslovu predmetnog članka ,,Opatijski div u problemima: Propalo mirenje sindikata i LRH“ pri čemu se izrijekom navodi da bi naša stranka bila u problemima.


Istina je da su pregovori odnosno mirenje, kao zakonom obvezna forma, u svrhu promjena Kolektivnog ugovora neuspješno okončani, ali to niti na koji način ne znači da bi društvo LIBURNIA RIVIERA HOTELI bilo u problemima kako se navodi u naslovu predmetnog članka, navodi se u reagiranju koji je u ime LRH uputio odvjetnički ured Žarković iz Zagreba.