Još mu nema traga

Potraga na Krku: 70-godišnji Michelle krenuo u kratku večernju šetnju i nestao

Mladen Trinajstić

Foto M. Trinajstić

Foto M. Trinajstić

Prilično je slabog zdravlja, loše vidi i čuje, a ni ne kreće se baš najbolje. Bojim se samo da mu negdje nije pozlilo ili da se nije gdje spotaknuo i pao te da sve ovo vrijeme negdje nemoćno leži, iza kakvog zida ili gromače, kaže vidno uznemiren njegov udomitelj i prijatelj Dragan Požega, koji ga je posljednji vidio



PINEZIĆI  Već četiri dana na otoku Krku traje potraga za 70-godišnjim Michelleom Grillotom, Francuzom s hrvatskim državljanstvom koji je iz kuće svog udomitelja nestao još u nedjelju navečer. Grillot se, ispričao nam je jučer njegov zabrinuti prijatelj i skrbnik, Dragan Požega, tijekom nedjeljne večeri zaputio u šetnju i od tad mu se gubi svaki trag.


– Michelle je zapravo prilično slabog zdravlja, loše vidi i čuje, a ni ne kreće se baš najbolje što i ne čudi s obzirom na to da već dulje vrijeme boluje od karcinoma zbog čega je još donedavno bio hospitaliziran, navodi Požega koji je nestalog Grillota udomio pred četvrt desetljeća, sažalivši se nad njegovom nesretnom sudbinom beskućnika.


– Od tada smo nerazdvojni, Michelle živi sa mnom i koliko je mogao, pomagao mi je oko jednostavnijih poslova u restoranu koji vodim u jednom malom mjestu u okolici Pariza, navodi Požega koji je nestalog posljednji vidio kad mu je osobno pomogao izaći iz dvorišta njegove vikendice u Pinezićima, na adresi Kućina 22, na cestu kojom se ovaj kanio prošetati susjedstvom.




– Nakon što se neko vrijeme nije vraćao, zaputio sam se u potragu za njim, najprije Pinezićima, a potom i do trajektnog pristaništa Valbiska koje je ovaj znao posjećivati, nastavlja naš sugovornik ističući kako se Grillot dobro snalazio u tom krčkom mjestašcu kojeg je, naglašava Požega, poznavao bolje no on sam.


– To i ne čudi s obzirom na to da je ovdje često sa mnom provodio vrijeme, nastavlja Požega zabrinut za sudbinu svog netragom nestalog prijatelja.


– Do sad se nikad nije »gubio« niti je i imao sklonost duljeg izbivanja iz kuće. Bojim se samo da mu negdje nije pozlilo ili da se nije gdje spotaknuo i pao te da sve ovo vrijeme negdje nemoćno leži, iza kakvog zida ili gromače, povjerava nam se vidno uznemireni udomitelj nestalog Francuza zahvalan za trud koji u potrazi za njegovim prijateljem već danima ulažu krčki policajci, članovi HGSS-a kao i lokalni vatrogasci koji su proteklih dana, za sada bezuspješno, intenzivno pretraživali šire područje Pinezića i Valbiske.


CIjeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista….