Slijedi drugi sudski postupak

Potvrđena optužnica protiv crikveničkog gradonačelnika Damira Rukavine

Ico Mikuličić

Foto Arhiv NL

Foto Arhiv NL



RIJEKA Optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci potvrdilo  je optužnicu za crikveničkog gradonačelnika Damira Rukavinu i odbilo njegovu žalbu. Slijedi postupak pripreme za samo suđenje. Ovo je inače drugi sudski postupak za Rukavinu, a u osnovi se radi o sličnim događajima. 


Podsjetimo, optužnica je podignuta u tišini i do sada čuvana u javnosti, možda zbog efekta iznenađenja, ali i zbog važnosti za drugi slučaj, odnosno suđenje Rukavini zbog optužbi da je kao gradonačelnik zlorabio dužnost kako bi pogodovao svojoj bivšoj tvrtki, kojoj je tajni vlasnik. 


  Što točno sadrži ova druga optužnica znat će se više već ovaj tjedan. Gradonačelnika tereti USKOK, a kako neslužbeno saznajemo, nove optužbe se izravno vežu na prvu optužnicu i već započeto suđenje.  Zasad se zna da je Rukavina u novoj optužnici okrivljen za kazneno djelo koje se svrstava u grupu djela protiv pravosuđa, a naziva se sprječavanje dokazivanja i opisano je u članku članak 306 stavku 1 Kaznenog zakona. To praktički znači da ga se tereti da je pokušao utjecati na neke svjedoke da lažno svjedoče