Uoči susreta s Poljskom

Goluža: Ne bojim se zakona velikih brojeva

Portal Novilist.hr

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Vjerujem u sebe, vjerujem u naše igrače, siguran sam da ćemo biti puno agresivniji u obrani, puno borbeniji da ćemo odigrati s puno više koncentracije nego smo igrali do sada. I u obrani, ali i u napadu, rekao je Goluža

Slavko Goluža gledao je utakmicu protiv Švedske iz jedne od brojnih loža Ali Bin Hamad Al Attiyah Arene. Sve što je vidio teško da ga je moglo iznenaditi.  

  – Današnji suparnik je težak, najteži do sada i sigurno je da će imati veliki motiv pobijediti nas nakon svih dosadašnjih poraza. Međutim, kao i do sada, ne trebamo puno razmišljati o suparniku, moramo biti maksimalno fokusirani na našu igru. A ako me pitate kakvu ćemo Hrvatsku danas gledati, siguran sam da će to biti Hrvatska u svom najboljem dosadašnjem izdanju. No, to nipošto ne znači da smo bahati, da ne poštujemo suparnika. Itekako ga poštujemo.


   Pribojavate li se zakona velikih brojeva?


   – Ne. Zašto bih se pribojavao? Vjerujem u sebe, vjerujem u naše igrače, siguran sam da ćemo biti puno agresivniji u obrani, puno borbeniji da ćemo odigrati s puno više koncentracije nego smo igrali do sada. I u obrani, ali i u napadu.




   Bit će to sudar dviju čvrstih i visokih 6-0 obrana?


   – Obrane su zaštitni znak obiju momčadi. Možda će presuditi obrana, možda jedan pojedinac, možda vratar ili inspiracija nekog igrača. Odlučit će detalji. Istina je da priželjkujem čvrstu i agresivnu obranu koja mora anulirati njihove bekove, jer imaju strašnu šutersku liniju, i koja mora zaustaviti pas na pivota. A za to će nam trebati puno koncentracije. I imat ćemo je. Ovo je borba za polufinale.