Afera u riječkom zavodu za sudsku medicinu

Odgođen početak suđenja: dr. Bosnar tražio izuzeće šefice riječkog USKOK-a

Fiore Vežnaver

Foto Marko GRACIN

Foto Marko GRACIN

Zahtjev za izuzećem postavio je dr. Alan Bosnar, obrazlažući da opravdano sumnja u njenu spregu sa svjedocima, odnosno pouzdanicima, djeatnicima Zavoda, Draženom Cuclićem i Valterom Stembergom



KARLOVAC Zbog zahtjeva za izuzećem Sajonare Čuline, šefice riječkog ureda USKOK-a, danas je odgođen početak suđenja dr. sc. Alanu Bosnaru, predstojniku riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, te njegovom kolegi, vještaku sudske medicine dr. sc. Miranu Čoklu.


Zahtjev za izuzećem postavio je dr. Alan Bosnar, obrazlažući da opravdano sumnja u njenu spregu sa svjedocima, odnosno pouzdanicima, djeatnicima Zavoda, Draženom Cuculićem i Valterom Stembergom. Bosnar je u 4 točke obrazložio zbog čega traži izuzeće prve tužiteljice riječkog USKOK-a.


Osvrčući se na njegov prijedlog Sajonara Čulina je izjavila kako ne postoji ni jedan razlog za njenim izuzećem odbacajući teze i optužbe koje Bosnar naveo.




Bosnar je optužen da je zlouporabio položaj i od podređenih zahtijevao i više godina primao mito, dok se Čoklo tereti da je Bosnaru davao mito.


 Predsjednik Sudskog vijeća, sudac Ante Vujević, nakon toga je  odgodio raspravu na neodređeno vrijeme, a u međuvremenu će se spis proslijediti DORH-u, odnosNo glavnom državnom odvjetniku na ocjenu.