Uvjerljiva pobjeda

Prosenjak: Uspjeh nije dolazio u pitanje

Igor Duvnjak

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



RIJEKA Rukometašice »Zameta« poslije startnih zamuckivanja hvataju pravi ritam. Ekipa, pomlađena i oslabljena u odnosu na prošlu sezonu, nakon Sesvećanki kod kuće uvjerljivo je pobijedila i Osječanke u gostima. U kiši od 27 riječkih pogodaka sudjelovalo je čak jedanaest Zamećanki.


– Ostvarile smo uvjerljivu pobjedu makar nam igra nije bila ni blizu one prošlotjedne sa Sesvećankama. Bile smo malo opuštenije pa nam je prednost varirala, ali uspjeh niti u jednom trenutku nije dolazio u pitanje – kaže trenerica Zamećanki Adrijana Prosenjak o uvjerljivih slavonskih »plus 10« (27:17) protiv tradicionalnih rivalki. – Svaki put kada smo zaigrale malo ozbiljnije, odvojile bismo se i napravile razliku.


Pritom smo dali priliku svima. Nikolina Strukar je branila stvarno jako dobro, tako je već dvije utakmice. Trebat će nam ona u toj formi i za iduće susrete. Pohvale mladim nadama, Brkljačić i Jurčić. Zapažene su bile i ostale, možda je Mila Toto bila najraspoloženija za igru. Mlada osječka ekipa će šansu za ostanak tražiti s nekim drugim ekipama.




Poslije triju početnih poraza mlada riječka ekipa, koja se još uigrava, dvjema pobjedama počela je hvatati zalet, odmičući se od dna ljestvice.


– Svakako da je ovo injekcija samopouzdanja. Sada nam dolazi »Podravka Vegeta«, s kojom bez opterećenja trebamo odigrati najbolje što znamo i umijemo. Potom prije ligaške pauze imamo gostovanja »Splitu« i »Dalmatinki«, poslije čega nam dolazi »Bjelovar«.


Tu bismo trebali uzeti bodove i priključiti se sredini ljestvice. Poslije toga ćemo vidjeti što će biti, prvenstvo je dugo, može biti svega.