Natječaj

“Periskop”: Prostor Plus poziva na sudjelovanje u novom festivalu plesa

Kim Cuculić



RIJEKA Prostor Plus poziva afirmirane plesne umjetnike/ce s područja Rijeke i okolice da se prijave na natječaj za sudjelovanje u programu festivala »Periskop«, festivala suvremenog plesa i pokreta u Rijeci koji će biti održan od 27. rujna do 13. listopada.


»Periskop« je nova manifestacija koja okuplja umjetnike iz Hrvatske i inozemstva. Organizira ga Prostor Plus u suradnji s NDA CRO, s ciljem decentralizacije plesne umjetnosti u Hrvatskoj te jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa u Rijeci.


Prijave se zaprimaju do 26. kolovoza na e-mail: festival.periskop@gmail. com, a moraju sadržavati životopis i kontakt, opis rada, tehničke zahtjeve, fotografije i videosnimku (vimeo ili youtube), izbor kritika ili osvrta iz medija.




Prostor Plus poziva, u suradnji s Nomadskom plesnom akademijom Hrvatska/Nomad Dance Academy Croatia, mlade plesne umjetnike/ce koji djeluju u području suvremenog plesa da se, bez obzira na prethodno iskustvo i formalnu naobrazbu, prijave na natječaj Novi horizonti u sklopu festivala »Periskop«.


U sklopu Rezidencije »Kamov«, Prostor Plus dovodi mladu američku kazališnu umjetnicu Sarah Lloyd koja će s Andreom Crnković razviti eksperimentalnu kazališnu instalaciju »Near Life Experience/Iskustvo blizu života«. Tijekom rezidencijalnog boravka od 25. srpnja do 21. kolovoza umjetnice će raditi na oblikovanju izvedbenog djela, a rad nastao tijekom rezidencije bit će predstavljen publici 20. kolovoza, u 20 sati.