Predsjednik HNS-a

Vrdoljak: Svi zastupnici HNS-a glasat će za opoziv Karamarka

Zdenko Duka



Nakon izbornog sabora Hrvatske narodne stranke novi predsjednik Ivan Vrdoljak i uže vodstvo počeli su obilaziti županijske organizacije HNS-a kako bi razgovarali s lokalnim čelnicima u vezi priprema za lokalne izbore. Do kraja lipnja obići će sve županijske organizacije. Predsjednik stranke Ivan Vrdoljak i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Zagrebačke županije Dubravko Ponoš  su istaknuli kao pozitivan primjer Sveti Ivan Zelinu, gdje je HNS aktivnošću uspio potpuno preokrenuti loš trend. 


Odgovarajući na pitanja novinara, Vrdoljak je  rekao da će sasvim sigurno svi zastupnici HNS-a glasati za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka. Veljko Kajtazi koji je član Kluba HNS-a, glasat će također usklađeno sa stajalištem Kluba HNS-a te Kluba zastupnika nacionalnih manjina. 


Vrdoljak nije želio prognozirati rasplet ali je rekao da se HNS priprema da bude što spremniji nakon što padne ova Vlada. Ovaj je slučaj pitanje političke odgovornosti, a političke elite definiraju vrijednosti u hrvatskom društvu. Stoga političku neodgovornost treba kazniti. 




Vrdoljak je podsjetio da su prije nekoliko dana čelnici HNS-a, i to kao roditelji a ne kao politčari, pozvali sve građane da iziđu na prosvjed za kurikularnu reformu, da kažu da je dosta i da se izbore da naša djeca imaju šansu uspjeti u Hrvatskoj. Tiha većina se budi u ključnom trenutku, kazao je Vrdoljak.


 Vrdoljak je još jednom opovrgnuo da ima veze s kvazi-aferom u vezi tvrtke ATO inžinjering. Ponovio je da je još 2009. godine izišao iz te tvrtke a da trećinu dionica u njoj drži čovjek koji je član Odbora za gospodarstvo HDZ-a. Nepoznat čovjek iz policijskih krugova Željko Fiolić je to lansirao da skrene pažnju s Karamarkove afere, kaže on.