Ministar pomorstva u Rijeci

Butković: Odluka o mogućoj smjeni Uprave Jadrolinije nakon analize

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Butković je novinarima komentirao zahtjev Sindikata pomoraca Hrvatske za smjenom Uprave Jadrolinije, rekavši kako »nitko nije sveta krava« i da »nema uprava koje su zauvijek, pa tako ni Jadrolnijine«



RIJEKA Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković u četvrtak je u Rijeci, prije susreta s Upravom Jadrolinije, izjavio kako će se o mogućoj smjeni te i svih ostalih 50 uprava tvrtki koje spadaju u nadležnost njegova ministarstva, odlučivati nakon provedene analize koja je u tijeku.


 Butković je novinarima komentirao zahtjev Sindikata pomoraca Hrvatske za smjenom Uprave Jadrolinije, rekavši kako »nitko nije sveta krava« i da »nema uprava koje su zauvijek, pa tako ni Jadrolnijine«.


 Sindikate je pozvao da se vrate dijalogu s Upravom, poručivši kako nema problema koji se ne može riješiti u normalnom razgovoru te istaknuvši da Uprava Jadrolinije iskazuje spremnost za nastavkom razgovora.




 Butković je kazao kako su proračunska izdvajanja za Jadrolnijiu jednim dijelom smanjena zbog uštede u cijeni goriva u odnosu na 2013. godinu, kad su se potpisivali ugovori pa nisu bila potrebna planirana sredstva. Standard na svim linijama ostaje isti kao i prošle godine i neće se ukidati linije, kao što se spominjalo, naglasio je.


 Novinari su o mogućoj smjeni Uprave Jadrolinije pitali i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, na što im je odgovorio kako će se upoznati s poslovanjem Jadrolinije i njezinim potrebama, nakon čega će znati više i donijeti neke zaključke.


 Sindikat pomoraca Hrvatske zatražio je smjenu Uprave Jadrolinije koju proziva za loše poslovanje, a teret kojega u posljednje tri godine snose hrvatski pomorci. Iz sindikata su napomenuli kako su bili zadovoljni nakon što je Uprava imenovana te su nakon prvih razgovora i sastanaka mislili da s njom neće imati problema, ali da se ispostavilo kako su obećanja Uprave bila »prazna« i nisu se ostvarila.