Izbora zapravo nije bilo

KAKO SE BIRAO IZBORNIK Stvar je presjekao Zdravko Mamić, Daliću je trebalo vratiti uslugu

P. N.

U anketi portala Novog lista, čitatelji su izrekli da bi na mjestu izbornika najradije vidjeli Roberta Prosinečkog (32 posto), a potom Matjaža Keka (26 posto) ili nekog stranog stručnjaka (13 posto)



Iako je lani formalno podnio ostavku na mjestu dopredsjednika HNS-a, kod odluke o imenovanju Zlatka Dalića za novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije ipak je donio – Zdravko Mamić.


Današnji Jutarnji list donosi rekonstrukciju burne noći u hotelu Milenij, gdje se do četiri ujutro od članova Izvršnog odbora tražilo da jednoglasno podrže trenutno slobodnog Dalića, koji je zapravo bio i jedina prava opcija za Čačićevog nasljednika.


Jutarnji navodi kako je glavni razlog ovakvog izbora Mamićevo vraćanje usluge Daliću, koji je nedavno izlobirao da njegov bivši klub, Al-Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, preuzme Zoran Mamić. Zdravko Mamić, navodi ovaj list, zna cijeniti kad mu netko učini uslugu pa mu je odlučio uzvratiti.


Prethodno je nakon debakla s Finskom na Rujevici svoj prijedlog imao i šef Rijeke Damir Mišković. On je ponudio čelnicima HNS-a da u Čačićevu stolicu privremeno, za utakmicu s Ukrajinom sjedne Matjaž Kek. No ta je opcija odbijena. 




Iz HNS-a su objavili kako su u igri bila četiri imena. U anketi portala Novog lista, čitatelji su izrekli da bi na mjestu izbornika najradije vidjeli Roberta Prosinečkog (32 posto), a potom Matjaža Keka (26 posto) ili nekog stranog stručnjaka (13 posto).