Bivši učenici

U Ugostiteljskoj školi Opatija održan poseban i inspirativan događaj

Aleksandra Kućel Ilić



U Ugostiteljskoj školi Opatija održan je poseban i inspirativan događaj koji je još jednom potvrdio kako vrhunska karijera može započeti upravo u školskim klupama.


Bivši učenici – kuhari Gabrijela Filca, Iva Sinožić i Luka Samaržija te sommelier Tomislav Mikinac – danas članovi tima restorana Nebo by Deni Srdoč, nagrađenog Michelinovom zvjezdicom, posjetili su svoju školu i pred sadašnjim učenicima predstavili znanje, vještine i strast prema ugostiteljskoj struci.


Gabrijela, koja vodi kuhinju, te Tomislav, voditelj restorana, zajedno s kolegama Ivom i Lukom, pokazali su kako se predanim radom i ljubavlju prema gastronomiji može stići do samog vrha.




Svi oni ponose se brojnim individualnim nagradama i priznanjima, a talent su počeli brusiti još tijekom školovanja, uz podršku i mentorstvo nastavnika Ugostiteljske škole Opatija.



U pratnji ravnateljice Sibile Roth te nastavnika Nikoline Marčelje Pošćić, Aleksandre Miljević i Davora Capana, gosti su održali praktične radionice iz kuharstva i sommelierskih vještina.


Učenicima su pripremili fine verzije klasičnog rižota, prezentirali moderne slastice, a Tomislav je vodio stručno vođenu degustaciju vina i objasnio kako izgleda sommelierstvo u restoranu s Michelinovom zvjezdicom.


Posebno ih je oduševilo to što su među sadašnjim učenicima već prepoznali iznimno talentiranu i motiviranu djecu, za koju vjeruju da će – nastave li tim putem – postići jednako dojmljive uspjehe.


– Danas smo u školu doslovno donijeli dio našeg svakodnevnog rada. Željeli smo mladima pokazati da se trud isplati i da iz Ugostiteljske škole Opatija doista možeš stići do zvijezda – poručili su bivši učenici.


– Ugostiteljska škola Opatija s punim pravom slovi za jednu od najuspješnijih strukovnih škola u regiji, te je poznata po intenzivnom praktičnom radu s učenicima i rezultatima koji se vide u njihovim kasnijim profesionalnim karijerama.


Ovaj susret bio je dokaz da školska zajednica, stručni mentori i motivirani učenici zajedno mogu stvarati buduće vrhunske kuhare i sommeliere, ali i trajne uspomene koje profesionalce uvijek rado vraćaju doma – ondje gdje je sve počelo – naveli su iz ove opatijske srednje škole.