Najavljeno

Dani okusa hrvatske tradicije na crikveničko-vinodolskom području

Robert Šimonović

Foto TZ Crikvenice

Foto TZ Crikvenice



Dani okusa hrvatske tradicije, projekt u kojem sudjeluje 120 ugostiteljskih objekata diljem 14 županija i u Gradu Zagrebu, održat će se i na crikveničko-vinodolskom području.


Do kraja mjeseca posjetitelji mogu uživati u posebno kreiranim jelovnicima ugostiteljskih objekata s područja Crikveničko-vinodolske rivijere, koji s ponosom njeguju i interpretiraju izvorne recepte koristeći lokalne i sezonske namirnice.


Sudionici promotivne akcije Dani okusa s područja Crikveničko-vinodolske rivijere jesu restoran Burin iz Crikvenice, konoba Ulika iz Selca, planinarski dom Vagabundina koliba iz Bribira, restoran Argo i konoba Studec iz Novog Vinodolskog, konoba Lucija iz Povila i konoba Navigare iz Klenovice.




Kako ističu iz TZG-a Crikvenice, posjetitelje očekuju autentični okusi i tradicija, jela koja pričaju priču ovoga kraja, meniji od tri slijeda (predjelo, glavno jelo i desert) po promotivnoj cijeni.


Zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom projektu iskazala je direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice Marijana Biondić.


– Drago mi je što je Crikveničko-vinodolska rivijera dio projekta Okusi hrvatske tradicije, koji na poseban način promiče našu bogatu gastronomsku baštinu, lokalne namirnice i tradicionalne recepte.


Tradicija nije samo privlačna uspomena, ona je živi dio identiteta naše zajednice, inspiracija za inovaciju i temelj kojim gradimo autentičnu i održivu turističku ponudu.


Uvjerena sam kako je upravo spoj tradicije i suvremenog doživljaja ono što omogućuje da gostima ponudimo nešto istinski drugačije, a lokalnim proizvođačima i ugostiteljima pokažemo da njihovi autentični proizvodi imaju mjesto u zahtjevnoj turističkoj ponudi.


Zahvaljujem svim partnerima, ugostiteljima koji će u ovom projektu sudjelovati. Sigurna sam da će Dani okusa biti izvrsna prilika da zajedno istaknemo najbolje okuse, mirise i priče našeg kraja te pokažemo kako gastronomija može biti i doživljaj i priča te poziv na otkrivanje.


Pozivam sve ljubitelje dobre hrane, tradicije i autentičnih doživljaja da nam se pridruže i u narednim tjednima u odabranim restoranima uživaju u menijima koji slave naše korijene i potiču stvaranje uspomena – kazala je Marijana Biondić.