Cirkus se nastavlja

Na Poljudu kao na Rujevici: Zaprešićani poludili na suce, Matkovića i Ivkovića zaštitari zaustavljali ispred VAR sobe

Portal Novi list

Zaprešićani su uzaludno tražili pravdu ispred VAR sobe/Foto PIXSELL

Zaprešićani su uzaludno tražili pravdu ispred VAR sobe/Foto PIXSELL

Navodno smo igrali 112 minuta. Mislio sam da smo igrali košarku, da sam ja Novosel, a Tudor Skansi - izjavio je Ivković nakon utakmice



RIJEKA Poljud je prošloga petka po mnogim stvarima podsjetio na Rujevicu. Nastavak Prve HNL  naglasio je aktualni trenutak hrvatskog nogometa uočen na utakmici polufinala Kupa – Prva HNL ima problem sa suđenjem i nesnalaženjem hrvatskih sudaca s VAR tehnologijom koja bi im trebala biti pomoć, a prometnula se u veliki problem!


Uostalom, sve je na Poljudu tako neodoljivo podsjetilo na Rujevicu. Gosti su poveli, domaćini preokrenuli nakon dvojbenih sudačkih odluka. Jasno, one su dodatno podgrijale nervozu u redovima Zaprešićana, a sve je kulminiralo nakon utakmice kada su vratar Intera Matković i trener Ivković, te još nekih igrači Intera zaustavljeni od zaštitara ispred VAR sobe gdje su djelovali Riječanin Ivan Bebek i Osječanin Miro Grgić.


Sudac Zdenko Lovrić pregledava VAR/Foto PIXSELL


Gosti su se žalili na penal za Hajduk koji je čak dvaput izveden (Matković je krenuo ranije s linije), a sucu Lovriću i njegovim pomoćnicima u VAR sobi je trebalo dosta dugo da utvrde Solidno igranje rukom. Pitanje je da li je prethodno Juranoviću loptu pobjega izvan granica igrališta. Očito je procjena da nije… No, vjerojatno bi Ivković i društvo još nekako prešli preko svega toga da nisu primili gol debelo u sudačkoj nadoknadi vremena. U začetku te akcije Ismaili je, prema mišljenju Zaprešićana, napravio prekršaj u napadu. Mladom sucu iz Đakova sugerirano je da pogleda tu situaciju, no on je očito bio uvjeren da tu nema kontakta za prekršaj u napadu. Iskusni stručnjak Tomislav Ivković je poludio nakon utakmice, Interu je svaki bod bitan u borbi za prvoligaški život.




Bebek ima 300 i nešto utakmica u nogama, ima iskustvo. Onako prijateljski, ako ga zove – ne zove ga bezveze – kaže trener Intera


– Navodno smo igrali 112 minuta. Mislio sam da smo igrali košarku, da sam ja Novosel, a Tudor – Skansi. Odigrali smo koliko smo mogli, dali smo maksimum. Odluke koji su donesene su takve, što da radimo. Ne možemo ništa promijeniti. Sudačke odluke? Bebek ima 300 i nešto utakmica u nogama, ima iskustvo. Onako prijateljski, ako ga zove – ne zove ga bezveze – rekao je Ivković između ostaloga nakon utakmice koja će donijeti nove sudačke repove i probleme sudačkoj organizaciji na čelu s Kulušićem.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore