Nutritivna namirnica

Imamo recept za savršeno pohane dunje prelivene medom

Ana Braškić

Foto: iStock

Foto: iStock

TEŽINA: jednostavno


VRIJEME: 30 min


SASTOJCI ZA 4 OSOBE:


  • 100 g brašna
  • 50 g piva
  • 10 g šećera
  • 2 dunje
  • 1 jaje
  • po želji liker Grand Marnier
  • med
  • ulje za prženje
  • sol

PRIPREMA: Pomiješati brašno, pivo, 70 g vode, šećer, žumanjak i žličicu likera Grand Marnier (ili nekog drugog sličnog pića ili soka od naranče).


Pustite smjesu da se »odmori« pola sata. Dunje oguliti i ukloniti im sredinu te narezati na tanke ploške (oko pola centimetra). O preostalog bjelanca i prstohvata soli napraviti snijeg i umiješati ga u tijesto.


Ploške dunje umakati u smjesu i pržiti u ulju 5 do 6 minuta. Poslužiti prelivene medom.