
Foto: Pexeles
Pjesma "Sweetest Melody", traje 90 sekundi , što je otprilike vrijeme koje je potrebno da se čokolada istopi na jeziku
povezane vijesti
Stručnjakinja za zvuk sa Sveučilišta u Bristolu u Ujedinjenom Kraljevstvu stvorila je posebnu pjesmu osmišljenu da pojača slatkoću i intenzitet čokolade. Pjesma nazvana “Sweetest Melody” rezultat je više od 60 godina znanstvenog istraživanja fenomena poznatog kao “multisenzorna integracija“, gdje okus i sluh utječu jedno na drugo.
Navodno, glazba s blagim melodijama i u dur-tonovima može pojačati osjećaj slatkoće i svilenkaste teksture, oštre note istaknuti gorčinu, dok je brža glazba prikladnija za kombiniranje s brzom hranom, a ne desertom.
S obzirom na to, Natalie Hyacinth, stručnjakinja za zvuk na Sveučilištu u Bristolu, udružila se s britanskom čokoladnom markom Galaxy Chocolate da bi stvorile pjesmu koja čini da čokolada bolje okusi za slušatelja.
“Sweetest Melody” traje 90 sekundi , što je otprilike vrijeme koje je potrebno da se čokolada istopi na jeziku, i ima tempo od 78 otkucaja u minuti (BPM). U aranžmanu su korišteni klavir za osjećaj slatkoće, gudački instrumenti da bi se dobio brži, ali mekan završetak, te harfa za zaglađivanje i ugodniji doživljaj teksture.
Galaxy Chocolate tvrdi da ta pjesma pretvara čokoladni desert u “simfoniju osjetila”.
“Ova inicijativa pokazuje kako uživanje u čokoladi može biti multisenzorno iskustvo koje nadilazi okus i uključuje sva osjetila. Moć glazbe da pojača naš užitak u čokoladi je uzbudljiva perspektiva“, rekla je stručnjakinja za zvuk, a prenosi Oddity Central.