Novi sjaj

FOTO Legendarni Hotel Risnjak nakon trogodišnje obnove otvara vrata. Prvi donosimo kako sada izgleda

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Pri uređenju smo poštovali tradiciju ovog kraja i ovog hotela, kaže Ante Kraljević, vlasnik Risnjaka



DELNICE – Nakon tri godine sveukupne obnove i preuređenja, najstariji delnički hotel, hotel Risnjak, ovog tjedna primit će prve goste i krenuti u novi, svi se nadaju, uspješan i kvalitetan rad.


Poslovi obnove trajali su dugo, čak i više od planiranog, ali realiziranim se može biti zadovoljan, govori nam Ante Kraljević, vlasnik Risnjaka.


Novoobnobnovljeni hotel ima kategoriju četiri zvjezdice


Svjetski standard


– Risnjak je nakon obnove stekao kategoriju hotela s četiri zvjezdice, a to znači da smo napredovali u svim segmentima hotelijerske ponude.




Gostima će na raspolaganju biti dvadeset soba – obiteljske s četiri ležaja, jedan veliki apartman te niz dvokrevetnih soba.


Od prizemlja do potkrovlja u novom se Hotelu “Risnjak” poroteže drvo


Sobe su prostranije, komfornije i puno ugodnije za boravak, a pri njihovom, kao i uređenju ostalog prostora poštovali smo tradiciju ovog kraja i ovog hotela pa smo, primjerice, u nekoliko soba namjerno ostavili i označili sto godina stari zid nekadašnjeg hotela. Također, uz stepenište smo od prizemlja do vrha smjestili jedno drvo kao simbol Gorskog kotara, a i u sobama smo kroz niz detalja odali počast tom dijelu prirode i života Gorana.


Uskoro će proraditi mnogima drag kafić hotela Risnjak


U restoranskom prostoru nudimo ukupno osamdeset mjesta u okviru kojih je i poseban prostor tzv »Goranske kuće« koji će i dalje biti vrlo atraktivan.


Mnogima će i dalje biti draga naša terasa koja se nalazi na već poznatoj lokaciji s istim brojem mjesta, a jedino će u kafiću biti nešto manje mjesta, od trideset do pedeset. Do smanjenja je došlo jer je jedan dio kafića morao ustupiti prostor liftu.


Naravno, uz vrhunsku ponudu smještaja ponudit ćemo i vrhunsku hranu utemeljenu na našem dosadašnjem radu i poštovanju odrednica lokalne gastronomije, ali i svjetskih standarda, rekao je Ante Kraljević.


Vlasnik Ante Kraljević / Foto Marko Gracin


Domaće je domaće


Njegove riječi potvrđuje iskusni Željko Obradović, direktor hotela koji je zadovoljan povratkom Risnjaka na turističku kartu Delnica, Gorskog kotara i Hrvatske.


– Nadam se da će nam se stari gosti koji nas znaju i pamte po odličnoj ponudi iznova vratiti, kao i da će biti puno novih koji će otkriti kvalitetu ovog objekta, od smještaja do ugostiteljske ponude restorana.


Pozivam sve da nas posjete i uvjere se u veliki trud i velika sredstva uložna u podizanje kvalitete našeg poslovanja, odnosno u vrhunsku ponudu kojoj smo težili.


Novouređene sobe Hotela “Risnjak” nude komfor i ugodu


Kad je riječ o uposlenicima, moram naglasiti kako smo bitno pomladili ekipu. Riječ je uglavnom o domaćim ljudima i za sada nismo išli na stranu radnu snagu što će, vjerujem, gosti prepoznati i cijeniti pa pozivam sve da nas posjete, siđu s autoceste ili dođu drugim načinima do nas.


Ako ništa drugo, bar na čuvenu štrudlu od borovnica…



A kad nju probaju, sigurno će naći razloga da otkriju još štogod novo, zanimljivo i dobro jer se kod nas u Gorskom kotaru ima što vidjeti i doživjeti, poručio je Obradović.


Suvremena tehnologija

Ante Kraljević posebno naglašava da je u proces radova obnove implementiran niz suvremenih tehnologija vezanih uz proizvodnju struje i tople vode.


– Koristili smo najučinkovitije materijale i veliku pažnju posvetili kvalitetom pristupu radova obnove zbog čega ćemo imati velike uštede u energiji što će zasigurno ne samo poboljšati našu ponudu, već u znatnoj mjeri smanjiti troškove našeg rada, rekao je Ante Kraljević.