jednostavne i svestrane

Neodoljive enchilade s piletinom i čilijem postat će vaša nova omiljena večera

M. Č.

Foto: iStock

Foto: iStock

Kombinacija sočne piletine, kremastog sira i pikantnog čilija osigurat će da se enchilade stalno vraćaju na vaš jelovnik, a sve u manje od sat vremena.

Enchilade su jedno od onih jela koje uvijek godi, bez obzira na doba godine ili priliku. Riječ je o tortiljama od kukuruza punjenima nadjevom, zamotanim i prelivenim bogatim umakom. Jednostavne su, svestrane i gotovo uvijek pun pogodak.


No, kao i kod svih recepata, neki su bolji od drugih, a mi donosimo recept za enchilade s piletinom i kalabrijskim čilijem koje su postale pravi hit.


Ono što ovo jelo čini posebnim nije samo okus, već i praktičnost, s obzirom na to da je spremno za manje od sat vremena. Upravo zbog toga ovaj recept postaje novi favorit za brze i ukusne obiteljske večere.



Foto: Pexels

Kako pripremiti enchilade s piletinom i kalabrijskim čilijem


Za šest porcija bit će vam potrebno nekoliko osnovnih sastojaka i jedna posuda za pečenje.


  1. Zagrijte pećnicu na 190 °C i pripremite vatrostalnu posudu (otprilike 33×23 cm).


  2. Napravite kremasti nadjev: u većoj zdjeli izmiješajte krem sir, malo crvenog enchilada umaka i nasjeckane kalabrijske čili paprike dok smjesa ne postane glatka. Dodajte narezano pečeno pileće meso i ribani sir pa dobro promiješajte.


  3. Napunite tortilje: na svaku tortilju stavite nadjev i zarolajte. Posložite ih u posudu tako da su spojene strane okrenute prema dolje.


  4. Prelijte i zapecite: preostali umak pomiješajte s još malo čilija, prelijte preko tortilja i pospite ostatkom sira. Pokrijte folijom i pecite 30 minuta, a zatim otkrijte i pecite još nekoliko minuta dok sir ne postane zlatan.


  5. Poslužite: dodajte svježi avokado, malo kiselog vrhnja i pospite korijandrom za savršeni završni dodir.


Foto: Pexels

Pametan trik: pripremite unaprijed i zamrznite


Ako znate da vas čeka naporan tjedan, enchilade možete napraviti unaprijed i spremiti u zamrzivač. Samo ih složite u posudu, pokrijte čvrsto folijom i zamrznite do mjesec dana.


Kada dođe trenutak da ih poslužite, izvadite ih večer prije i pustite da se odmrznu u hladnjaku, a zatim ispecite prema receptu.



Foto: Pexels