Jedinstvena manifestacija

Od petka počinje crikvenički Mjesec plave ribe, evo što sve nudi

Robert Šimonović

Foto TZ Crikvenica

Foto TZ Crikvenica



Od 19. rujna do 19. listopada Rivijera Crikvenica ponovno postaje pozornica jedinstvene manifestacije Mjesec plave ribe, u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice i brojnih partnera, a koja je vezana za projekt Cesta plave ribe, u sklopu kojega ugostiteljski objekti na crikveničkoj rivijeri tijekom cijele godine u ponudi imaju specijalitete od plave ribe.


– Na Rivijeri Crikvenica plava riba nije samo namirnica, ona je priča o životu, moru i ljudima koji su stoljećima živjeli od njegovih darova. Plava riba hranila je generacije, izgrađivala tradiciju i oblikovala identitet našega kraja.


Nekoć glavni oslonac ribarskih obitelji, danas je ona i dalje simbol zdravlja, zajedništva i autentične kuhinje, zbog čega joj već godinama posvećujemo cijeli mjesec, ističu iz TZG-a Crikvenice.


Trodnevni program




Mjesec plave ribe započinje ovog vikenda trodnevnim programom. U petak od 18 sati u centru Crikvenice predviđeno je otvaranje Mjeseca plave ribe. Posjetitelje očekuje prava atrakcija.


Zvijezda “cooking showa” bit će tuna koju će japanski sushi majstor Nobuhito Okado obraditi, dok će chef Dražen Mihajlović (Jadran d.d.) od nje pripremiti ukusne gastrodelicije.


Svi koji se zateknu na glavnom crikveničkom trgu moći će uživati u posebnoj ponudi jela od plave ribe, vinskom kantunu te ukusnim koktelima. U večernjim satima slijedi zabavno-glazbeni program uz klapu Kampanel.


Subota nam donosi “cooking show” poznatoga chefa Davida Skoke. Osim posebne ponude jela od plave ribe na nekoliko gastrokantuna, koktela i vinskog kantuna, ovu će večer uljepšati i nastup Alena Vitasovića.


Nedjelja je rezervirana za “cooking show” chefa Damnjana Draganića (restoran Dida), posebnu ponudu jela od plave ribe, prigodne koktele i vinski kantun. Hotel Aminess Younique Narrivi bit će domaćin “Ribljeg kviza by Ribafish”, koji počinje u 19.30 sati. Prijaviti se možete na [email protected].


Kviz-ekipa može imati maksimalno četiri člana, a sudjelovanje je besplatno. U večernjim satima posjetitelje će rasplesati Marko Pecotić Peco i Silvia Dvornik. Voditelji koji će voditi publiku kroz ovaj zanimljivi sadržaj sva tri dana bit će Domagoj Jakopović – Ribafish i Gracian Čop.


– Sva tri dana naši najmlađi od 18 sati mogu uživati u programu namijenjenom njima, a to su kreativne radionice. Svaka od gostujućih glazbenih zvijezda imat će prije svojega nastupa uvertiru, nastup Trija Crikvenica, a poslije nastupa zabava se nastavlja uz DJ Borisa, napominju iz TZG-a Crikvenice.


Dodaju kako u sklopu ovoga “najplavijeg” mjeseca odabrani ugostiteljski objekti na području Rivijere Crikvenica nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, a oni su restorani Burin, Dida, Le Moon (hotel Esplanade), Half 8 (hotel Aminess Younique Narrivi), restoran hotela Miramare te konoba Karoca u Crikvenici, u Dramlju je to restoran Domino, a u Selcu konoba Ulika i restoran hotela Marina.


Hedonistička ruta


Kako kažu u reklamama, i to nije sve! Prava eno-gastro-outdoor poslastica održat će se 27. rujna duž cijele Rivijere Crikvenica. Posjetielji će toga dana moći doživjeti crikveničku rivijeru kroz šetnju jedinstvenom hedonističkom rutom od Jadranova do Selca, naziva Crikvenica Food & Wine Walk.


Na svakoj od devet postaja sudionike očekuju specijaliteti od plave ribe i pažljivo odabrane vinske kapljice, a sve to u opuštenoj atmosferi druženja i uživanja uz glazbeni program i iznenađenja.


Prijaviti se možete putem e-maila: [email protected], prilikom prijave napišete željeni termin polaska, nakon čega ćete e-mailom primiti podatke za uplatu. Kotizacija iznosi 85 eura. Termini su u 10, 10.30, 11, 11.30 i 12 sati. Više informacija o eventu moguće je pronaći na mrežnoj stranici i društvenim mrežama crikveničke turističke zajednice.


Nadalje, bit će tu i eksluzivnih večera u sklopu kojih će četiri restorana na Rivijeri Crikvenica svojom eno-gastro ponudom ispričati “ljubavnu priču” o plavoj ribi i vinu, kako nego uz glazbenu kulisu.


Na uparivanju ribljih specijaliteta s vinima 26. rujna možete uživati u restoranu Dida, 3. listopada u restoranu Le Moon (hotel Esplanade), 10. listopada u restoranu Burin, a 17. listopada u restoranu Domino.


– Mjesec plave ribe nije samo manifestacija, već slavlje našeg identiteta, mora i zajedništva. Pozivamo sve građane i goste da nam se pridruže u otkrivanju bogatstva plave ribe kroz okus, miris i doživljaj.


Veselimo se zajedno stvoriti još jedan mjesec prepun uspomena koje će mirisati na more i ostati u srcima svih nas, poručuje direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić.