Fora recept

Pizza s krumpirom i ružmarinom? Ovo morate probati!

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Dvostruko ugljikohidrata, ali zato dvostruko ukusno!

Spoj pizze i krumpira – realno, što tu može ne biti fino?


Sastojci


  • 1 glavica češnjaka, odrezanog vrha
  • 2–3 velika krumpira, s korom, tanko narezana mandolinom
  • 300 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice soli, plus dodatno za začinjavanje
  • 300 g jogurta
  • listovi grančice ružmarina, sitno nasjeckani
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 280 g krem ​​sira s niskim udjelom masti
  • 80 g kockica pancete
  • 10 g parmezana, za posluživanje (po želji)
  • svježe mljeveni crni papar
  • šaka rikule, za posluživanje (po želji)

Priprema


Zagrijte pećnicu na 220 °C/200 °C s ventilatorom i stavite 2 velika lima za pečenje da se zagriju.


Zamotajte glavicu češnjaka u foliju i stavite u pećnicu. Pecite 30–35 minuta. Nakon što se ispeče, istisnite pečeni češnjak iz glavice u zdjelu i ostavite sa strane.


Zakuhajte veliku posudu sa slanom vodom. Dodajte kriške krumpira (odvajajući ih dok ih dodajete u vodu) i kuhajte 3-4 minute dok malo ne omekšaju. Pažljivo izvadite iz kipuće vode šupljikavom žlicom i ocijedite na kuhinjskom papiru.


Za tijesto pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol u zdjeli. Napravite udubljenje u sredini i ulijte jogurt, a zatim promiješajte vilicom da se sjedini.


Kada smjesa formira grubo tijesto, istresite ga na lagano pobrašnjenu radnu površinu i mijesite dok se ne formira glatka kugla. Podijelite tijesto na četiri jednaka dijela i razvaljajte u tanke krugove promjera oko 20-22 cm.


Pažljivo izvadite vruće limove za pečenje iz pećnice i na njih stavite podloge za pizzu. Pecite 3-4 minute dok ne počne rasti, a zatim izvadite iz pećnice.


U međuvremenu, kuhane kriške krumpira pomiješajte u zdjeli s maslinovim uljem, ružmarinom i soli po ukusu.


U zasebnoj zdjeli pomiješajte krem ​​sir i pečeni češnjak.


Premažite podlogu za pizzu krem ​​sirom i pospite mljevenim crnim paprom. Ravnomjerno rasporedite narezani krumpir po vrhu i pospite pancetom.


Pecite na prethodno zagrijanim limovima za pečenje 10-12 minuta, dok rubovi krumpira ne postanu hrskavi, a panceta ne zacvrči. Ponovite postupak za svaku pizzu.


Završite s ribanim parmezanom i listovima rikule prije posluživanja, ako ih koristite.


Recept donosi BBC.