Idealan za ljeto

Tako kremasto! Proteinski sladoled od limuna za lagano ljeto i vitku liniju

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Brz i jednostavan recept koji će oduševit sve ukućane

Sunce, japanke, šum mora – i kuglica sladoleda u ruci. To su male stvari koje ljeto čine savršenim. No, ako trenutno pazite na prehranu ili želite izgubiti nekoliko kilograma, možda se mislite odreći omiljenog ljetnog deserta. Srećom, za to nema potrebe!


Zaboravite osjećaj krivnje – jer sladoled može biti i ukusan i lagan, a da pritom ne sadrži ni šećer ni vrhnje. Recept za proteinski sladoled od limuna, koji vam donosimo u nastavku, savršeno je rješenje za sve koji žele uživati bez odricanja.


Ključna namirnica? Skuta (ili svježi posni sir), koji daje kremastu teksturu, obiluje proteinima i dugo vas drži sitima. Dodate li tome limun bogat vitaminom C, dobit ćete desert koji osvježava, ubrzava metabolizam i pomaže u borbi protiv masnih naslaga – posebno onih na području trbuha. Još bolje: ne treba vam čak ni aparat za sladoled, a sve je gotovo za čas.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Halo Top Creamery (@halotopcreamery)



Za 2 porcije trebat će vam:


  • 200 g svježeg posnog sira (skuta)
  • Sok i naribana korica 1 bio limuna
  • 2–3 žlice eritrita (ili drugog zdravijeg zaslađivača)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije ili mljevene vanilije
  • 1 žlica proteinskog praha (okus vanilije)
  • 80–100 ml nezaslađenog bademovog mlijeka (može i obrano kravlje)
  • Prstohvat soli

Priprema:


Limun dobro operite (po mogućnosti u vrućoj vodi), naribajte koricu i iscijedite sok.
Sve sastojke – skutu, limunov sok i koricu, zaslađivač, vaniliju, proteinski prah, mlijeko i sol – stavite u blender. Miksajte dok ne dobijete potpuno glatku i kremastu smjesu.


Smjesu ulijte u plitku posudu i stavite u zamrzivač na 2 do 3 sata. Svakih 30 do 40 minuta promiješajte kako bi sladoled ostao mekan i kremast.


Prije posluživanja izvadite iz zamrzivača, pustite da malo omekša i još jednom promiješajte. Po želji dodajte sezonsko voće, listiće mente ili malo ribane čokolade.