
FOTO: iStock
Lubenica je puno više od obične kriške za plažu – otkrivamo kreativne i ukusne ideje kako je poslužiti drugačije
povezane vijesti
Lubenica je bez konkurencije kraljica ljeta – slatka, sočna i puna vode, savršena je za vruće dane.
No osim što je idealna za rashlađenje izravno iz hladnjaka, lubenicu možete pripremiti na nekoliko zanimljivih i osvježavajućih načina koji će unijeti dašak novog u vašu ljetnu rutinu. Donosimo tri jednostavne ideje koje će oduševiti i one koji misle da su je već isprobali na sve moguće načine.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Salata od lubenice, fete i mente
Spoj slatke lubenice, slanog sira i svježe mente već je postao klasik među ljubiteljima ljetne kuhinje.Narežite lubenicu na kockice, dodajte izmrvljenu fetu i listove svježe mente. Prelijte s malo maslinova ulja i limunova soka. Rezultat je lagana, osvježavajuća i elegantna salata – idealna kao predjelo ili uz roštilj.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Smoothie ili sladoled od lubenice
Za instant osvježenje ubacite kockice zamrznute lubenice u blender, dodajte malo limete, nekoliko listova mente i malo kokosove vode ili obične vode. Dobit ćete super lagani smoothie, bez dodatnog šećera.
Ako želite gušću, ledeniju varijantu, stavite smjesu u kalupe za sladoled i zamrznite – zdrava alternativa klasičnom sladoledu gotova je bez puno muke.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Lubenica na žaru
Možda neočekivano, ali lubenica se odlično ponaša i na roštilju! Narežite debele ploške lubenice i kratko ih ispecite na roštilju – tek toliko da dobiju blagu karamelizaciju. Poslužite uz malo začinske soli, balzamičnog octa i svježe rukole. Okus je jedinstven – slatko-dimljena kombinacija koja odlično paše uz mesna jela ili kao samostalan lagani zalogaj.
Lubenica je jednostavna, zdrava i svestrana – prava ljetna zvijezda koja ne mora uvijek izgledati isto. S malo mašte, ovaj popularni ljetni plod možete pretvoriti u gurmanski užitak, desert ili iznenađujuće predjelo.