Male tajne zdrave kuhinje

Kako kuhati zdravo i ukusno? Saznajte na radionicama u Veprincu

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Luigi Opatija

Foto Luigi Opatija



VEPRINAC – Proljeće budi kreativce u nama, a posebno smo kreativni kada se radi o hrani jer umijeće kuhanja je prava umjetnost.


Zato i ovog proljeća kreću kuharske radionice Male tajne zdrave kuhinje, i to već iduće srijede, 4. lipnja s početkom u 18 sati u Društvenom domu »Janko Gržinić« Veprinac.


Tema prve radionice je »Prirodno obojeni punjeni ravioli u umaku od gljiva«. Bit će tu žutih, zelenih i crvenih raviola, a sve će se zaokružiti degustacijom jednog autohtonog pića.




Cilj je naučiti zdravo kuhati, a da tanjur izgleda primamljivo i oku i nepcu.


Foto Luigi Opatija


Upravo zato koristit će se prirodna bojila, ukusna zdrava punjenja, kao i zanimljiv umak s okusom šume – poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Opatija.


Radionice će se održati pod kuharskom palicom prof. Damira Permana. Program provodi Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, a uz sufinanciranje Grada Opatije.


Kuha se u timovima po dvoje, pa se pozivaju svi zainteresirani da se prijave što prije zbog ograničenog broja korisnika na mail: [email protected] te da ostave svoje ime i prezime, ime i prezime člana svog tima kao i kontakt broj.


– Radionice su besplatne, a ono što posjetitelji moraju donijeti su pregača, dobra volja, pozitivna energija i puno mašte. Čekamo vas – zaključili su opatijski organizatori Malih tajni zdrave kuhinje.