Brod mira

Kao što je najavljeno u veljači, Galeb svečano otvoren na Dan pobjede

Edi Prodan

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Ostaje još definiranje restoranskog prostora, no kako sada stvari stoje bit će to ugostiteljski objekt više klase s vrhunskim kuharima i probranom vinskom listom



 


 


Ne stišavaju se impresije i emocije nakon što je jučer, baš kako što je to bilo najavljeno, brod Galeb konačno dovršen i samim time otvoren za posjetitelje. Baš kao što je bilo obećano 10. veljače kad je dotegljen i privezan uz Molo Longo, otvoren je na Dan pobjede i Dan Europe, kako to i priliči “brodu mira”. Mnogi su u veljači bili sumnjičavi prema tim najavama, bilo je i prigovora kako se sve čini u korist predizborne propagande, no iznimnim angažmanom ipak su ispunjena obećanja. Ostaje, istina, još definiranje restoranskog prostora, no kako sada stvari stoje bit će to ugostiteljski objekt više klase s vrhunskim kuharima i probranom vinskom listom. Također, u posebnoj će se prostoriji urediti cigar bar gdje će se moći uživati u najfinijim kubanskim cigarama. Istina, s obzirom na povijest koja je prožeta posvećenosti radnicima, u prednjem prostoru će biti dio u kojem će se konzumirati manja jednostavna jela kao i slastice – “banana split” kao posveta prvoj namjeni broda.


Rijeka 13.02.2025.<br />Brod Galeb Molo longo<br />
Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin




Ono što će također veseliti goste kao i djelovati privlačno po njihov dolazak su gostovanja stranih kuhara, povezana s kuhinjama država koje je Galeb obilazio. Jedna od ideja je da se formiraju menui naziva Nehru, Naser, Sukarno, Selasije,…


Kako se čini, sve je optimalno podešeno tako da će Galeb ipak pokrenuti jednu sasvim unikatnu turističku posebitost Rijeke. Sad, hoće li “usput” utjecati i na jačanje izbornih šansi dvoje kandidata koji su godinama povezani s preuređenjem broda, u ovom je trenutku možda i manje bitno. A onda je svizac zamotao čokoladu.