Koncert za dušu

Šarmantni princ sevdaha zaveo publiku: Božo Vrećo sinoć nastupio u HNK Ivana pl. Zajca

Ivana Kocijan

Božo Vrećo uz pratnju Mire Navračića na harmonici / Foto Roni BRMALJ

Božo Vrećo uz pratnju Mire Navračića na harmonici / Foto Roni BRMALJ

Publiku je zaveo i očarao svojim zvonkim, čistim glasom i besprijekornim, intimnim interpretacijama



RIJEKA – Karizmatični bosanskohercegovački autor i interpretator sevdalinki Božo Vrećo sinoć je prvi put nastupio u HNK Ivana pl. Zajca. Svestrani umjetnik koji je u zadnjih nekoliko godina postao svjetska glazbena senzacija, u Rijeci je prvi put nastupio krajem 2015. godine, potom je prošlog ljeta održao koncert u Kastvu, a jučer se vratio u Rijeku i sa sobom doveo još dvojicu vrsnih glazbenika: Miru Navračića (harmonika) i Marka Louisa (klavir, tarabuk).


Šarmantni princ sevdaha koji svojim anđeoskim glasom dotiče srca i miluje duše nastup je iskoristio za predstavljanje materijala s aktualnog, četvrtog nosača zvuka »Pandora«, a na repertoaru su mu se našle i druge autorske pjesme, neizostavne poznate obrade i improvizacije koje svaki njegov susret s publikom pretvaraju u sinergijsku eksploziju istinske ljubavi.


Princ sevdaha napunio je HNK Ivana pl. Zajca


Princ sevdaha napunio je HNK Ivana pl. Zajca





– Kako sam presretan i ushićen pjevati na ovakvom mjestu, kad sam ušao unutra ostao sam fasciniran! Bit će prekrasna noć – poručio je uoči koncerta u riječkom kazalištu.


Glazbenik čijim su ulaskom u svijet sevdaha srušene sve barijere publiku je zaveo i očarao svojim zvonkim, čistim glasom i besprijekornim, intimnim interpretacijama.


Iako savršeno zvuči sam na sceni, u ogoljenom a cappella izdanju, uz pratnju instrumentalista, pogotovo fantastičnog Louisa na klaviru (i vokalu), Vrećo je pokazao da odlično funkcionira i u vokalno-instrumentalnim kombinacijama u kojima se svaka njegova izvedba pretvara u kompleksnu poslasticu satkanu od čiste emocije.