Snimio Roni BRMALJ
»Jota je pravo karnevalsko jelo, koje se sprema zvončarima kako bi izdržali napor. To je cjelodnevni obrok zbog sastojaka, a u ovu smo stavili 20 kg fažola, sedam kg kupusa, zatim isto toliko kapule. Stavio sam i jedan poriluk, dva kg mrkve, četiri kg pancete i domaće kobasice«, otkriva Kozmić
RIJEKA Uz podjelu 400 porcija maškarane jote na Korzu jučer je predstavljena tradicionalna kuharica domaćih jela »Primorski pijat«, Kristiana Kozmića u izdanju Adamića, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.
Maškarana jota na Korzu se miješala već od ranih jutarnjih sati, a interes je bio i više nego odličan. Na upit što ovu jotu razlikuje od drugih Kozmićje rekao da je sve u sastojcima – a oni su pravi, domaći.
»Jota je pravo karnevalsko jelo, koje se sprema zvončarima kako bi izdržali napor. To je cjelodnevni obrok zbog sastojaka, a u ovu smo stavili 20 kg fažola, sedam kg kupusa, zatim isto toliko kapule. Stavio sam i jedan poriluk, dva kilograma mrkve, četiri kilograma pancete i domaće kobasice«, otkriva Kozmić.
Ovo je treća kuharica koju izdaje Adamić, a može se kupiti po cijeni od 80, preko Adamića za 100, a u knjižarama za 150 kuna.