Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Ispis članka: Tuga, žalost i ljudska okrutnost: Preminuo slonić kojeg su tjerali da pleše, sirotoj životinji su popucale noge - Novi List

NoviList.hr

Tuga, žalost i ljudska okrutnost: Preminuo slonić kojeg su tjerali da pleše, sirotoj životinji su popucale noge

Počivaj u miru, Dumbo

18. svibanj 2019 12:08

Napisao: Portal Novilist.hr

Strani su mediji ranije ove godine pisali o bebi - slonu, koja je dobila nadimak „Dumbo“. Sirota je životinja bila prisiljena plesati za turiste u Tajlandu.

FOTO/Moving Animals, Instagram

Dobrotvorna udruga „Moving Animals“ je dijelila snimke i fotografije „Dumba“ koji je bio prisiljen plesati na „rave“ i „svirati“ glazbene instrumente, u zoološkom vrtu u Pukhetu.

Udruga je napravila peticiju da se slon spasi i smjesti u obližnje sklonište za životinje. Peticija je brzo prikupila više od 200 tisuća potpisa.

Nažalost, bilo je prekasno.

Iz „Moving Animals“ objavljuju da su noge nesretne životinje toliko oslabile od „plesanja“, da su postale užasno krhke i kosti su jednostavno popucale, a tjedan dana kasnije, „Dumbo“ je preminuo.

Suosnivačica udruge Amy Jones, kaže: „Ovo je tragičan i užasan kraj Dumbovog srceparajućeg i kratkog života. Njegovo je mršavo tijelo bilo dokaz da mu nije dobro, da je patio od pothranjenosti i iscrpljenosti. I opet, zoološki nije napravio ništa, dok nije primio međunarodne kritike.“, kaže Jones.

„Pod njihovom brigom, ova beba slon je slomila obje stražnje noge, a zoološki to nije niti shvatio tri dana. Ne mogu niti zamisliti koliko je Dumbo patio tijekom tog perioda. Činjenica da je Dumbo uginuo pod tzv. 'brigom' zoološkog, dokazuje koliko su životinje u zatočeništvu zanemarene.“, dodaje Jones.

Veterinar koji je pregledao slonića, za Phuket News kaže da je životinja bila ozlijeđena uslijed „strašne nesreće“ nakon što su njegove „prednje noge zapele u blatu, a stražnjim se nogama držao na zemlji“.

„prvo se pokušao podignuti desnom stražnjom nogom, ali kost je bila pretanka i jednostavno je puknula. Zatim se pokušao izbaviti iz blata s desnom stražnjom nogom, ali i ona je popucala.“, objašnjava veterinarka, a prenosi LADBible.

Osoblje zoološkog vrta je slonića izvuklo iz blata, ali nisu znali da su mu noge polomljene. Prvo ga je liječio veterinar iz zoološkog, a kasnije je odveden u bolnicu.