Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
19. siječnja 2020.
Ispis članka: Gdje i kako odložiti božićna drvca u Rijeci - Novi List

NoviList.hr

Gdje i kako odložiti božićna drvca u Rijeci

Blagdanske jelke

5. siječanj 2018 16:29

Napisao: P. N.

Iz KD-a Čistoća uputili su molbu građanima da drvca ne odbacuju u okoliš, te da ih ne odlažu u posude za preostali otpad niti one za odvojene vrste otpada, kao niti na mjesta koja nisu predviđena za tu namjenu. 

Božićna drvca mogu se odložiti pored kontejnera za otpad ili odnijeti u reciklažna dvorišta / arhiva NL

Komunalno društvo Čistoća i ove će godine, od 8. do 18. siječnja, organizirano prikupljati božićna drvca po mjesnim odborima Grada Rijeke i gradovima Kraljevici, Kastvu, Bakru te općinama Kostrena, Viškovo, Čavle, Jelenje i Klana.

Građani drvca mogu odložiti pored spremnika za preostali otpad koje uobičajeno koriste ili ih samostalno donijeti u reciklažna dvorišta Mihačeva Draga i Pehlin. Reciklažno dvorište Mihačeva Draga radi od ponedjeljka do subote do 8 do 20 sati, a Pehlin, od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati te subotom od 8 do 13 sati. Odvoz božićnih drvaca u riječkim mjesnim odborima odvozit će se prema posebnom rasporedu, objavljenom na stranicama KD-a Čistoće i Grada Rijeke.

Prema tome rasporedu u ponedjeljak, 8. siječnja, drvca će se odvoziti s područja mjesnih odbora Brajda-Dolac, Luka, Mlaka i Potok. U utorak, 9. siječnja, djelatnici KD-a Čistoće odvozit će drvca na području mjesnih odbora Pećine, Centar-Sušak i Školjić-Stari grad, a u srijedu, 10. siječnja na redu su mjesni odbori Zamet, Gornji Zamet, Grpci i Srdoči. S područja mjesnih odbora Drenova, Škurinjska Draga i Škurinja drvca će se odvoziti u četvrtak, 11. siječnja, s područja Krimeje, Podvežice i Gornje Vežice, u petak, 12. siječnja, a u subotu, 13. siječnja, na redu su Bulevard, Trsat i Vojak. Prikupljanje božićnih drvaca se nastavlja u ponedjeljak, 15. siječnja, u mjesnim odborima Turnić, Sveti Nikola i Kantrida, u utorak, 16. siječnja, na području Belvedera, MO Brašćine-Pulac te Kozale, u srijedu, 17. siječnja, na redu su Banderovo, Podmurvice i Pehlin, a u četvrtak, 18. siječnja, kamioni KD-a Čistoće odvozit će božićna drvca s područja mjesnih odbora Pašac, Svilno, Draga, Sveti Kuzam i Orehovica.

Iz KD-a Čistoća uputili su molbu građanima da drvca ne odbacuju u okoliš, te da ih ne odlažu u posude za preostali otpad niti one za odvojene vrste otpada, kao niti na mjesta koja nisu predviđena za tu namjenu.