Blagdanske jelke

Gdje i kako odložiti božićna drvca u Rijeci

P. N.

Iz KD-a Čistoća uputili su molbu građanima da drvca ne odbacuju u okoliš, te da ih ne odlažu u posude za preostali otpad niti one za odvojene vrste otpada, kao niti na mjesta koja nisu predviđena za tu namjenu. 



Komunalno društvo Čistoća i ove će godine, od 8. do 18. siječnja, organizirano prikupljati božićna drvca po mjesnim odborima Grada Rijeke i gradovima Kraljevici, Kastvu, Bakru te općinama Kostrena, Viškovo, Čavle, Jelenje i Klana.


Građani drvca mogu odložiti pored spremnika za preostali otpad koje uobičajeno koriste ili ih samostalno donijeti u reciklažna dvorišta Mihačeva Draga i Pehlin. Reciklažno dvorište Mihačeva Draga radi od ponedjeljka do subote do 8 do 20 sati, a Pehlin, od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati te subotom od 8 do 13 sati. Odvoz božićnih drvaca u riječkim mjesnim odborima odvozit će se prema posebnom rasporedu, objavljenom na stranicama KD-a Čistoće i Grada Rijeke.


Prema tome rasporedu u ponedjeljak, 8. siječnja, drvca će se odvoziti s područja mjesnih odbora Brajda-Dolac, Luka, Mlaka i Potok. U utorak, 9. siječnja, djelatnici KD-a Čistoće odvozit će drvca na području mjesnih odbora Pećine, Centar-Sušak i Školjić-Stari grad, a u srijedu, 10. siječnja na redu su mjesni odbori Zamet, Gornji Zamet, Grpci i Srdoči. S područja mjesnih odbora Drenova, Škurinjska Draga i Škurinja drvca će se odvoziti u četvrtak, 11. siječnja, s područja Krimeje, Podvežice i Gornje Vežice, u petak, 12. siječnja, a u subotu, 13. siječnja, na redu su Bulevard, Trsat i Vojak. Prikupljanje božićnih drvaca se nastavlja u ponedjeljak, 15. siječnja, u mjesnim odborima Turnić, Sveti Nikola i Kantrida, u utorak, 16. siječnja, na području Belvedera, MO Brašćine-Pulac te Kozale, u srijedu, 17. siječnja, na redu su Banderovo, Podmurvice i Pehlin, a u četvrtak, 18. siječnja, kamioni KD-a Čistoće odvozit će božićna drvca s područja mjesnih odbora Pašac, Svilno, Draga, Sveti Kuzam i Orehovica.




Iz KD-a Čistoća uputili su molbu građanima da drvca ne odbacuju u okoliš, te da ih ne odlažu u posude za preostali otpad niti one za odvojene vrste otpada, kao niti na mjesta koja nisu predviđena za tu namjenu.