Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Ispis članka: Sukob oko milijunskih poslova u Vinkovcima: Je li ovo HDZ-ovac za kojeg ministrica Žalac tvrdi da joj smješta? - Novi List

NoviList.hr

Sukob oko milijunskih poslova u Vinkovcima: Je li ovo HDZ-ovac za kojeg ministrica Žalac tvrdi da joj smješta?

Tko ju sabotira

22. ožujak 2019 07:35

Napisao: P. N.

Portal Net.hr tvrdi kako se po svemu sudeći radi o potpredsjedniku HDZ- Tomislavu Čuljku. Pišu kako su taj odgovor dobili baš od svih sugovornika iz stranke koje su upitali "na koga to cilja Gabrijela Žalac"

Sukob oko milijunskih poslova u Vinkovcima: Je li ovo HDZ-ovac za kojeg ministrica Žalac tvrdi da joj smješta?

Ministrica Gabrijela Žalac još nije otkrila tko je to u HDZ-u koji joj smješta i stoji iza "napada na nju", kako je to preksinoć naznačila na gostovanju u Dnevniku Nove TV. O kome se radi nije otkrio nijedan od njenih kolega ministara iz Vlade s kojima su novinari jučer razgovarali.

No portal Net.hr tvrdi kako se po svemu sudeći radi o potpredsjedniku HDZ- Tomislavu Čuljku. Pišu kako su taj odgovor dobili baš od svih sugovornika iz stranke koje su upitali "na koga to cilja Gabrijela Žalac".

Njihov sukob traje navodno već nekoliko mjeseci, a razišli su se zbog kontrole lokalne mreže i poslova na vinkovačkom području. Otvoreni rat započeo je, rekli su sugovornici portala Net.hr, oko kontrole tvrtke Vodoprivreda Vinkovci koja je u većinskom vlasništvu Vukovarsko-srijemske županije. Radi se o tvrtki koja je pod istragom jer su, navodno, lažno prikazali da su dovršeni radovi u sustavu obrane od poplava za koje su primili oko 3,2 milijuna kuna od Hrvatskih voda. Direktor tvrtke bio je Dražen Milinković, HDZ-ovac koji je bio direktno na vezi sa županom Galićem ali i pripadnik mreže Tomislava Čuljka.

No, nakon što je objavljeno da Vodoprivreda ulazi u projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna u vrijednosti od 384 milijuna kuna, a od toga će 70 posto biti povučeno iz EU fondova – putem ministarstva Gabrijele Žalac – ministrica Žalac postaje daleko značajniji igrač na tom području i uskoro slijedi imenovanje novog direktora. Umjesto Milinkovića bio je u igri i sin Tomislava Čuljka, Vedran Čuljak, koji trenutno radi u županjskoj šećerani (Sladorana d.o.o.) ali na kraju je za direktora imenovan Ivan Rimac, do tada zaposlen u Županiji, potom Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije, “stručnjak za EU fondove”.

Portal piče kako je Čuljak time dvostruko ponižen - njegov sin koji se htio izvući s loše pozicije u Sladorani ispao je iz kadrovske križaljke, a drugo, Čuljak je izguran iz značajnog prostora dogovaranja poslova. Naime, brat Tomislava Čuljka, Miroslav Čuljak, vlasnik je tvrtke More d.o.o., građevinske tvrtke čiji su bageri u niskom startu čekali da krenu radovi preko Vodoprivrede.

Tomislav Čuljak je jedan od prvoboraca HDZ-a, saborski zastupnik u četiri mandata, ali i vrlo utjecajni potpredsjednik stranke, zaposlen je u državnoj tvrtki Odašiljači i veze na mjestu savjetnika Uprave. Smatralo ga se Karamarkovom “desnom rukom”, ali u trenutku kada je Milijan Brkić preokrenuo igru i podržao rušenje Karamarka, nakon Afere konzultantica, Čuljak je ostao vezan uz centralu stranke i postao jedan od ključnih Plenkovićevih suradnika, stranački veteran koji je bio zadužen za “slavonsku mrežu”.

Originalni tekst pročitajte OVDJE.